MM-rallilegenda säväyttää suomen kielen taidoillaan! Miki Biasion lausui sydämellisiä sanoja sinivalkoisista sankareista

Martini Racing on ikoninen brändi MM-rallissa – Miki Biasion säväyttää suomen kielen taidoillaan! 4:48
Martini Racing on ikoninen brändi MM-rallissa – Miki Biasion säväyttää suomen kielen taidoillaan!

MTV Urheilun Tomi Tuominen vieraili Sardinian MM-rallin yhteydessä Sassarissa sijaitsevan Martini Racing Clubin tiloissa, josta löytyi nostalgisten b-ryhmäläisten lisäksi lajin kaksinkertainen maailmanmestari Miki Biasion.

Terve, Miki!

Biasionia on luontevaa tervehtiä selkeällä suomen kielellä, sillä kuten jutun pääkuvana olevalta videolta ilmenee, 66-vuotias italialainen pystyy historiansa vuoksi käymään keskustelua myös härmäläisittäin.

Biasion ajoi rallin MM-sarjassa vuosina 1980–1994, kun mukana oli useita toinen toistaan kovempia suomalaiskuljettajia. Martinin väreihin teipatulla Lancialla Biasion kilpaili vuosina 1986–1991, ja tallikavereina ajoivat tuolloin sellaiset suuruudet kuin Markku Alén, Henri Toivonen ja Juha Kankkunen. Biasion itse nostaa suomalaisista puhuttaessa esiin myös Ari Vatasen.

Olemme todella hyvät ystävykset. Olen kuukausittain yhteydessä Juhaan, Markkuun ja Ariin.

– Olemme onnekkaita, kun saimme elää rallin parhaat vuodet. Tämä oli kuin sirkusta eri maissa ja mantereilla. Vietimme vuosittain paljon aikaa yhdessä, joten meillä oli mahdollisuus ystävystyä. Suhteet ovat hyvät vielä vuosien jälkeenkin. Meille tarjoutuu aika usein mahdollisuus viettää aikaa yhdessä illallisen, viinilasillisen tai oluttuopillisen äärellä ja muistella rallin kultaisia vuosia.

Biasionille itselleen ne kaikkein kultaisimmat olivat vuodet 1988 ja 1989, kun hänet kruunattiin maailmanmestariksi.

Vuodet Lancialla olivat toki muutenkin ikimuistoisia. 41 MM-rallin saldo näinä vuosina oli huima: 16 voittoa ja kaikkiaan 29 palkintokorokesijoitusta.

– Kenelläkään muulla ei taida olla niin montaa voittoa näissä (Martinin) väreissä tai Lancia Deltalla.

– Martini-brändi on tehnyt moottoriurheilun historiaa, eikä vain Lancian kanssa, vaan myös esimerkiksi Porschen ja Fordin kanssa. Monet rallin maailmanmestarit ovat ajaneet näissä väreissä. Olen yksi heistä, ja olen hyvin ylpeä siitä.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat