Supersuositut mokkapalat voi tehdä ilman valkoisia vehnäjauhoja, tässä tattarijauhoilla. Ota suklaakuorrutetusta torttulevystä palat sydänmuotilla ja tarjoile ystävänpäivänä.
Uunipellillinen, n. 20 sydäntä
3 munaa
2½ dl sokeria
4 dl Myllyn Paras Tattarijauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa
1½ dl voisulaa
Kuorrutus:
6 dl tomusokeria
3 rkl tummaa vahvaa kaakaojauhetta
n. 1 dl kuumaa vahvaa kahvia
½ dl kuumaa voisulaa
Pinnalle:
koristerakeita
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita tattarijauhoihin kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita jauhoseos vuorotellen kerman ja jäähtyneen voisulan kanssa muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina reunalliselle uunipellille voidellun leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.
Sekoita kuorrutteen aineet tasaiseksi. Katso, että kuorrute on paksua, mutta juoksevaa. Levitä se lämpimälle torttupohjalle. Anna jäähtyä. Ota jäähtyneestä torttulevystä sydänmuotilla paloja tai leikkaa 7 x 7 cm neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta veitsi välillä kuumassa vedessä. Koristele leivokset heti koristerakeilla.
VINKKI: Voit korvata Tattarijauhot Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoilla. Jos teet sydämiä, voit käyttää reunapalat jälkiruoaksi kermarahkan ja marjojen kanssa.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy