Valkosuklaa-mansikkakääretorttu
Kesäinen kääretorttu syntyy makeista mansikoista ja suussa sulavasta valkosuklaasta.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Kääretorttupohja
- 4 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
- ½ dl Myllyn Paras Ohrajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 2-3 dl sokeroitua mansikkasurvosta
- 3-4 dl mansikoita ohuina viipaleina
Valkosuklaakermavaahto
- n. 150 g valkosuklaata tai (mascarpone)tuorejuustoa
- 1 tlk kuohu- tai vispikermaa ( 2dl)
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Päälle
- valkosuklaakermavaahtoa
- 3-4 dl mansikoita
- (sitruunamelissan lehtiä)
Valmistusohje
Leivo maistuva kääretorttu vehnä- ja ohrajauhoilla. Voit myös käyttää pelkkiä ohrajauhoja, jos haluat välttää vehnää.
Kääretortun täydellinen täyte syntyy aidoista mansikoista tehdystä survoksesta. Tortun päälle levitetään kermavaahtoa, joka saa täyteläisen makunsa valkosuklaasta. Koristele torttu makeilla mansikoilla!
Vatkaa kääretorttupohjaa varten munat vaahdoksi sokerin kanssa. Sekoita hyvään vaahtoon vehnä-ohrajauhoseos, johon on sekoitettu leivinjauhe. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 min kauniin keltaiseksi. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.
Sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa välillä sekoittaen (1½-3 min). Mikäli käytät tuorejuustoa, hetken pehmennys mikrossa riittää (10-15 sek.). Vatkaa kerma sokerien kanssa vaahdoksi erikseen. Kaada hieman jäähtynyt suklaa tai pehmeä tuorejuusto kermavaahdon joukkoon ja vatkaa voimakkaasti.
Levitä torttulevylle ensin mansikkasurvos ohueksi kerrokseksi ja sitten päälle mansikat ohuina viipaleina tai pieniksi pilkottuina sekä noin 1/3 kermaseoksesta. Rullaa kääretortuksi jättäen sauma alaspäin.
Kaada loppu valkosuklaakermavaahto tortun päälle ja levitä se kauniisti siihen. Koristele mansikoin ja halutessasi sitruunamelissan lehdin.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
(MTV3)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa