Karkkikääretorttu
Leivo perheelle tai ystäville ihanan raikas kääretorttu. Piristystä ja rapsakkuutta tähän kääretorttuun tuovat ranskalaiset pastillit.
Ainekset
- Noin 15 viipaletta
Kääretorttupohja
- 4 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 ½ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 2 dl marjasosetta tai -survosta, esim. survottua vadelmaa + mansikkaa
Rahka-karkkiseos
- 1 tlk kuohukermaa (2 dl) tai vispautuvaa kermavalmistetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tlk maitorahkaa (200 g)
- 100 g ranskalaisia pastilleja rouhittuna
Päälle
- rahkaseosta
- 100 g ranskalaisia pastilleja tms. karkkeja
Valmistusohje
Vatkaa kääretorttupohjaa varten munat vaahdoksi sokerin kanssa. Sekoita kuohkeaan vaahtoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 min kauniin keltaiseksi. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.
Vatkaa rahkaseosta varten kerma vaahdoksi, lisää sekaan rahka, mausta vaniljasokerilla ja sekoita seokseen murskaamasi karkkirouhe. (Murskaa itse tehtävää karkkirouhetta varten n. 100 g ranskanpastilleja huhmareessa tai monitoimikoneen tms. myllyllä.)
Levitä torttulevylle ensin marjasurvos ohueksi kerrokseksi ja sitten päälle puolet rahkaseoksesta. Rullaa kääretortuksi jättäen sauma alaspäin.
Kaada loppu rahkaseos tortun päälle ja levitä se kauniisti. Koristele ranskanpastilleilla.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku