MTV Pennsylvaniassa: Trump kirii Harrisin johtoa mustien- ja latinomiesten kannatuksessa – "Jokaisessa rodussa on naisvihaajia"

Harris on kampanjoinut viime päivät ahkerasti vaa’ankieliosavaltioissa, sillä kampanjaa huolestuttaa kannatuksen kutistuminen maan mustien ja latinomiesten keskuudessa. Presidentinvaaleihin on alle kolme viikkoa.

Pennsylvaniassa Delaware-joen varrella puiden lehdet vaihtavat jo väriä ja ilma tuntuu syksyiseltä. Kamala Harrisin kampanjatapahtumaan kerääntyy yleisöä lämpimästi pukeutuneena.

– Olen todella innoissani siitä, mitä varapresidenttimme ja tuleva presidenttimme Kamala Harris edustaa. Harris edustaa vapautta, ei pelkästään koko maalle, mutta nuorille tyttölapsilleni, Hattie McKelvey (demokraatti) kertoo MTV Uutisille.

Harris on erityisen suosittu naisäänestäjien keskuudessa ja aborttioikeuden puolustaminen on yksi Harrisin vahvuuksista. Harris lupaa olla uuden sukupolven johtaja eikä jatkumoa Joe Bidenille.

Konservatiivisen Fox News -uutiskanavan haastattelussa Harris yritti tavoitella lisää maltillisia konservatiiveja taakseen. Pennsylvanian kampanjatapahtumassa oli republikaaneja puhumassa Harrisin puolesta.

– Olen ollut sitoutumaton monta vuotta, mutta republikaaneja en voi enää äänestää. Edes Ronald Reagan ei olisi tervetullut siihen puolueeseen, sanoo sitoutumattomaksi itseään kutsuva Robert Naylor.

"Taloudella meni paremmin Trumpin kaudella"

Kamala Harrisin kampanjassa ollaan huolissaan uusimmista kannatustuloksista, missä Harrisin johtoasema on kutistunut niin mustien kuin latinomiestenkin keskuudessa. Joe Bidenia äänesti viime vaaleissa 90 prosenttia maan mustista, mutta kannatuksien keskiarvon mukaan alle 80 prosenttia sanoo tukevansa Harrisia.

Kannatuskyselyissä kisa vaikuttaa tasaiselta, joten pienetkin lipsumiset voivat ratkaista. Harrisin kannattajat eivät kuitenkaan kannatuskyselyihin usko.

– En usko, että se on totta. Jokaisessa rodussa on naisvihaajia ja ehkä mustissa ja latinoissa keskimäärää enemmän, mutta uskon, että he lopulta tukevat häntä, sanoo Alexander Treece (demokraatti), joka on ensimmäistä kertaa Harrisin kannattajatapahtumassa.

– En luottaisi näihin. Ihmisten täytyy vain äänestää, toteaa demokraatti, Karen Rucker.

Harris on vieraillut Pennsylvaniassa jo kaksi kertaa tällä viikolla ja aikoo kampanjoida myös Wisconsinissa, Michiganissa ja Georgiassa. Myös Trump kampanjoi ahkerasti ja Trumpin tukijat uskovat Trumpin voittavan vaalit.

– Taloudella meni paremmin Trumpin kaudella ja maailmassa vallitsi rauha. Kaikki oli paremmin Trumpin aikana kuin Biden-Harrisin valtakaudella, republikaani Leslie Watson toteaa ja heilauttaa kantamaansa Trump-lippua.

Lue myös:

    Uusimmat