Musertava tilasto: Harry Kanen kirous sai EM-finaalissa jatkoa

Espanjasta Euroopan mestari – kaatoi Englannin 2–1 finaalissa 2:33
Espanjasta Euroopan mestari – kaatoi Englannin 2–1 finaalissa.

Harry Kane joutui pettymään jälleen kerran, kun Englanti hävisi sunnuntain EM-finaalissa Espanjalle 1–2-lukemin. Tämä tarkoittaa taas yhtä hävittyä loppuottelua ja pokaalitonta kautta 30-vuotiaalle maalitykille.

Bayern Müncheniä edustava Kane on juhlinut urallaan useita henkilökohtaisia palkintoja, joihin lukeutuvat muun muassa Bundesliigan, Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan maalipörssien voitot. Valioliigan maalipörssin entinen Tottenham-hyökkääjä voitti peräti kolmesti.

Siitä huolimatta Kane ei kuitenkaan ole koskaan voittanut varsinaista cup- tai sarjamestaruutta, niin maajoukkueen kuin seurajoukkueenkaan paidassa. Edes varmana pidetty Bundesliigan mestaruus ei tullut toteen Bayernin riveissä, kun Bayer Leverkusen ylsi sensaatiomaiseen voittoon.

Sunnuntain EM-finaali, jossa Kane joutui tunnin kohdalla vaihtoon heikon suorituksen jälkeen, pidentää englantilaistähden murheellista finaalitilastoa. Kane on hävinnyt kaikki viisi loppuottelua, joissa hän on pelannut.

Harry Kanen finaalitappiot

2024EM-kisatEspanja–Englanti2–1
2023Saksan SupercupB. München–Leipzig0–3
2021EM-kisatEnglanti–Italia2–3 rp.
2021Englannin liigacupTottenham–Man City0–1
2019Mestarien liigaTottenham–Liverpool0–2
2015Englannin liigacupTottenham–Chelsea0–2

Kane on tehnyt urallaan 66 maalia 97 otteluun Englannin A-maajoukkueen paidassa. Seurajoukkueissa Kane on maalannut kaikkiaan 274 kertaa 421 otteluun.

Pokaalikirous ei kuitenkaan ollut murtuakseen sunnuntainakaan.

Lue myös:

    Uusimmat