Myanmarin sotilasjuntalta harvinainen avunpyyntö

Myanmarin sotilasjuntan johtaja on esittänyt kansainvälisen avunpyynnön, jotta maa selviäisi sitä koettelevista rajuista tulvista. 

Juntan johtaja Min Aung Hlaing sanoo, että maan viranomaisten tulee ottaa yhteyttä ulkomaihin, jotta tulvan uhreille saadaan apua.

– On välttämätöntä hoitaa pelastus-, avustus- ja kuntoutustoimet mahdollisimman nopeasti, hän sanoo Global New Light of Myanmar -sanomalehden mukaan.

Myanmarissa yli 235 000 ihmistä on sotilasjuntan mukaan joutunut jättämään kotinsa Yagi-taifuunin aiheuttamien tulvien ja maanvyörymien vuoksi. Yli 30 ihmistä on menettänyt henkensä.

Sotilasvallankaappaus syöksi katastrofiin

Avunpyyntö on harvinainen, sillä maata hallitseva sotilasjuntta on aiemmin estänyt humanitaarisen avun ulkomailta. Viime vuonna se peruutti matkustusluvat avustusryhmiltä, jotka yrittivät auttaa maahan iskeneen Mocha-hirmumyrskyn uhreja. YK arvosteli päätöstä tuolloin käsittämättömäksi.

Sotilasjuntta kaappasi vallan maassa vuonna 2021. Vallankaappaus syöksi maan katastrofiin, ja tuhannet ihmiset ovat saaneet surmansa armeijan käsissä. Vallankaappauksen vuoksi yli 2,7 miljoonaa ihmistä on myös joutunut jättämään kotinsa.

Lue myös:

    Uusimmat