Vaikka monet keskustelut hoidetaan nykyään erilaisten pikaviestisovellusten kautta, puhutaan normaaleja puheluita edelleen valtavasti. Joissain tilanteissa puhelut olisi mukava tallentaa, jotta niitä voi sitten kuunnella ja tarkastella myös puhelun jälkeen.
Ennen monissa puhelimissa tämä ominaisuus oli valmiina, mutta nykyajan älypuhelimissa se vaatii usein erillisen sovelluksen. Tämä voi johtua siitä, että puheluiden tallentamiseen liittyy monia erilaisia lakiasioita. Puheluita saa tallentaa Suomessa, jos niihin osallistuu itse. Niitä ei kuitenkaan saa julkaista ilman lupaa tai voi syyllistyä yksityisyyden loukkaamiseen. Lait vaihtelevat paljon eri maissa.
Sekä Androidilla että iOS:lla puhelun tallentaminen onnistuu kolmannen osapuolen sovelluksella. Niitä on sovelluskaupoissa varmasti useita, joten esittelen tässä pari esimerkkiä sovelluksista.
Yksi Androidin monista sovelluksista, joilla voi tallentaa puheluita, on Puhelutallennin ACR. Sovellus on ilmainen, mutta jotkin ominaisuudet vaativat Pro-version. Sillä voi tallentaa puhelut esimerkiksi suoraan pilveen, jotta tallenteet eivät vie tilaa puhelimen tallennustilasta.
iOS:lla yksi sopivista sovelluksista on TapeACall, joka on noussut monissa maissa latauslistojen kärkeenkin. Sovelluksen ilmaisversiossa on mahdollista tallentaa vain 60 sekuntia, mutta Pro-versiossa pituutta ei ole rajattu. Pro-versio maksaa Suomessa 9,99 euroa.