Näin olympiajoukkue sai tiedon suomalaisvalmentajan kuolemasta – joukkueenjohtaja avaa järkytystä MTV Urheilulle

Aleksi Leppä debytoi olympiatasolla: "Unelma pikkupojasta lähtien" 2:34
Näin Aleksi Leppä kommentoi olympiamatkaansa Pariisin kisojen alla MTV Urheilulle: "Unelma pikkupojasta lähtien".

Suomen olympiajoukkuetta kohtasi sunnuntaina suuri suru, kun kivääriampuja Aleksi Lepän valmentajaisän Marko Lepän menehtymisestä matkalla Pariisin tiedotettiin. Olympiajoukkueen johtaja Leena Paavolainen kommentoi synkkää uutista MTV Urheilulle Pariisissa.

Ampumaurheiluliiton mukaan Marko Leppä menehtyi perjantaina sairauskohtaukseen ollessaan lentokoneessa matkalla Chateauroux'hon seuraamaan poikansa olympiasuorituksia.

Vuonna 1965 syntynyt Marko Leppä työskenteli Puolustusvoimien Urheilukoulussa opistoupseerina kesälajien valmennuksen koordinaattorina ja ammunnan valmentajana. Hän toimi pitkään myös Ampumaurheiluliiton valmentajana.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Olympiajoukkueen johtaja Leena Paavolainen oli kuullut suru-uutisen tuoreeltaan perjantaina. Hän on kertonut tiedon myöhemmin eteenpäin suomalaisurheilijoille ja muille joukkueen kisahenkilöille. 

– Tietysti oli erittäin järkyttävä kuulla tämä uutinen. Joukkueena olemme kaikin mahdollisin tavoin Aleksin ja hänen perheensä tukena ja apuna, Paavolainen kommentoi MTV Urheilulle. 

– Aleksille ja hänen perheelleen on lähetetty koko joukkueen lämpimät surunvalittelut ja osanotot.

Ampujat urheilevat olympialaisissa Chateauroux'ssa, vajaan 300 kilometrin päässä Pariisista. 

– Chateauroux’n päässä lajijohtaja Ville Häyrinen on ollut päävastuullisena, kun asia tuli ilmi akuutisti. Olen ollut tiiviisti yhteydessä sinne suuntaan. Joukkueessa on urheilupsykologi ja safeguarding officer Tiina Röning ja kisapappi Leena Huovinen. He ovat tässä myös tiiviisti mukana, tukena ja apuna, Paavolainen selvittää.

Paavolaisen mukaan Suomen joukkueessa vallitsee "ihan rauhallinen tunnelma" uutisen jälkeen.

– Urheilijat keskittyvät omiin suorituksiinsa, mutta totta kai uutinen oli järkyttävä. Olemme tarjonneet halukkaille keskustelumahdollisuutta.  

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Ensimmäistä kertaa olympiatasolla kisaava Aleksi Leppä aloitti oman urakkansa sunnuntaina 10 metrin ilmakivääriammunnassa. Keskiviikkona Leppä kisaa 50 metrin pienoiskivääriammunnassa. Leppä on jatkamassa olympiasuorituksiaan.

– Hän haluaa kisata täällä, ja Aleksi ja perhe ovat toivoneet, että Aleksi saa keskittyä kisaan rauhassa. Annetaan hänelle se rauha, Paavolainen summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat