Näin Suomen yleisurheilupomo muuttaisi rahan jakoa: "Huippu-urheiluyksikön rooli marginaalinen"

Suomen Urheiluliiton Riikka Pakarinen puolustautuu olympiamenestyksestä: "Täytyy laittaa kontekstiin" 6:57
Suomen Urheiluliiton Riikka Pakarinen puolustautuu olympiamenestyksestä: "Täytyy laittaa kontekstiin"

Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja Riikka Pakarinen jakaisi valtion myöntämiä tukia nykyistä suppeammalle huippu-urheilun sektorille.

Suomen jääminen kokonaan ilman mitalia Pariisin kesäolympialaisissa käynnisti keskustelun Olympiakomitean yhteyteen kymmenkunta vuotta sitten perustetun huippu-urheiluyksikön toiminnasta ja suomalaisen huippu-urheilun tukemisesta.

Tulosruudun Viikon vieraana haastateltu Pakarinen edustaa puheenjohtajana yleisurheilusta vastaavaa Suomen Urheiluliittoa. Lajissa on tällä hetkellä nousemassa useita huippulahjakkaita nuoria urheilijoita, joista saattaa olla suomalaiselle urheilukansalle paljon iloa tulevissa kesäolympialaisissa ja muissa arvokisoissa.

SUL kantaa itse suurimman vastuun urheilijoidensa kehitystyön edellytyksistä. Hän ei halua liikaa korostaa työssä Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön painoarvoa.

– Suurin työ tehdään tosiaan lajiliitoissa. Olympiakomitean ja huippu-urheiluyksikön rooli on tässä kohtaa marginaalinen, Pakarinen sanoo Antero Mertarannan haastattelussa.

Pakarinen näkee, että Olympiakomitean kaksoisrooli kansan liikuttajana on heikentänyt huippu-urheilun tukemista. Hän kannustaa lajiliittoja oman varainhankinnan kasvattamiseen.

– Mitä tulee sitten julkiseen rahaan, niin olen sanonut sen aikaisemminkin, että se on minusta liian ripoteltua. Eli siellä pitäisi pystyä konkreettisesti keskittymään muutamiin sektoreihin ja sillä tapaa saamaan enemmän hyötyä sille rahalle. Ja sama pätee OK:n toimintaan.

Riikka Pakarisen haastattelu Tulosruudun Viikon vieraana on katsottavissa kokonaan alla olevalla videolla:

Suomen Urheiluliiton Riikka Pakarinen MTV Urheilun viikon vieraana: "On keskityttävä maahanmuuttajaväestöön" 12:39
Videolla Riikka Pakarinen kertoo mielipiteensä urheilijoiden avoimesta kirjeestä, jossa Olympiakomiteaan syytettiin urheilijoiden laiminlyömisestä Pariisin olympiakylässä.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat