Nainen halusi auttaa pesukarhun pentua – altistuikin yhdessä ystäviensä kanssa vesikauhulle

Denverin lähistöllä asuva nainen halusi auttaa pesukarhun pentua, mutta joutui lopulta vesikauhuepäilyn vuoksi hoitoon.

Yllä olevalla videolla toinen vesikauhutapaus: isoäiti surmasi vesikauhuisen pedon paljain käsin – suojasi viisivuotiasta!

Amerikkalaisnainen maksoi auttamishalustaan kovan hinnan: pesukarhun pentua auttanut nainen saa nyt hoitoa vesikauhuepäilyn vuoksi. 

Eläinsuoja otti yhteyttä terveyslaitokseen

Denverin lähistöllä asuva nainen oli löytänyt ja ottanut pesukarhun pennun mukaansa tontiltaan ja vienyt sen kotiin, kertoo Livescience. Hän otti yhtyettä paikalliseen eläinsuojaan, mutta he eivät voineet auttaa.

Eläinsuoja kuitenkin otti yhteyttä terveyslaitokseen, joka testasi pesukarhun rabieksen varalta. Tulos oli positiivinen.

Vesikauhu eli rabies

Rabies on keskushermoston virustauti. Se tunnetaan myös nimellä raivotauti.

Vesikauhu johtaa lopulta aivotulehdukseen ja kuolemaan. Tartunnan saa yleensä sairastuneen eläimen syljestä: puremasta tai esimerkiksi rikkoutuneen ihon nuolaisusta. Terveen ihon läpi se ei tartu.

Vesikauhua vastaan on olemassa rokote

Paikkakunnalla ei koskaan yhtä laajaa altistusta

Noin 20 naisen ystävää kävi katsomassa pesukarhua, ennen kuin sen sairaus paljastui. Myös he saavat hoitoa vesikauhun vuoksi.

Paikallisen viranomaisen mukaan paikkakunnalla ei koskaan ole ollut yhtä laajaa tapausta, jossa ihmiset olisivat altistuneet vesikauhulle.

Villieläinten poikaset tulisi jättää rauhaan

Suomessa rabies oli villieläimissä yleinen 1950-luvulle asti. Myöhemmin sitä on tavattu esimerkiksi lepakoissa.

Vaikka tautivaaraa ei olisi, villieläinten poikaset tulisi jättää rauhaan, koska emot saattavat jättää ne yksin esimerkiksi ruoanhakuhetken ajaksi. Yksin oleva pentu ei siis välttämättä ole pulassa tai hylätty.

Lue myös:

    Uusimmat