Nainen puukotti miestä seksin aikana Kauniaisissa – käräjäoikeus antaa tuomion

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus antaa tänään tuomion jutussa, jossa 20-vuotiasta naista syytetään murhan yrityksestä Kauniaisissa viime syksynä.

Nainen on myöntänyt puukottaneensa 40-vuotiasta miestä. Puukotus tapahtui seksin aikana.

Nainen vetosi oikeudessa siihen, että oli tekohetkellä syyntakeeton tai alentuneesti syyntakeinen. Käräjäoikeus määräsi hänet aiemmin mielentilatutkimukseen. 

Oikeus ottaa kantaa tutkimuksen tulokseen, jutun rikosnimikkeeseen sekä naisen mahdolliseen rangaistukseen tuomiossaan tänään.

Käräjäoikeuden aiemmin antaman välituomion mukaan nainen ja mies olivat tutustuneet aiemmin ja harrastaneet seksiä jo aiemmalla tapaamiskerralla. 

Nainen kertoi oikeudessa, että ensimmäisen kerran jälkeen hänelle oli tullut "tahto lopettaa tämä asia". Hän kertoi tämän tarkoittavan halua murhata mies.

– Syynä toiselle ja syytteessä kuvatulle kolmannelle asunnossa tapahtuneelle tapaamiselle oli ollut se, että (nainen) oli halunnut murhata miehen, välituomiossa sanotaan.

Nainen sanoi uskoneensa, että mies käyttää hyväkseen nuoria tyttöjä.

Uhri: Syytetty oli aloitteellinen

Uhri kertoi oikeudessa naisen olleen aloitteellinen tapaamisessa, jossa väkivallanteko tapahtui. 

Hänen mukaansa nainen oli soittanut edellisenä päivänä useita kertoja ja pyytänyt luokseen käymään. 

Miehen mukaan heidän suhteensa oli ollut hyvä, ja hän sanoi käsittäneensä, että siihen liittyi molemminpuolisia tunteita. Hän sanoi naisen kertoneen kaipaavansa häntä ja halunneen tavata jatkuvasti.

Välituomion mukaan nainen oli kärsinyt epävakaudesta, johon liittyi kyvyttömyys valita omia tekojaan sekä halu tehdä väkivaltaa.

– (Nainen) on kertonut hänellä olleen tunne siitä, että hänen elämänsä tulee muuttumaan huonompaan suuntaan, ja että hän tulee tapaamaan asianomistajan kaltaisen henkilön, välituomiossa sanotaan.

Piilotti veitsen tyynynsä alle

Oikeus katsoi naisen toimineen syytteessä kuvatulla tavalla. Välituomion mukaan nainen piilotti veitsen ennen seksiä tyynynsä alle. Mies makasi tilanteessa selällään ja nainen istui tämän päällä.

Tuomion mukaan nainen otti yhdynnän aikana veitsen käteensä ja alkoi löydä miestä sillä. Iskut osuivat miehen ylävartaloon. Naisen viillettyä miestä kaulaan tämä onnistui saamaan veitsen naiselta ja pakenemaan asunnosta.

Mies sai itse soitettua hätäkeskukseen. Poliisi on kertonut, että uhri oli löydettäessä hengenvaarallisessa tilassa. Oikeus katsoi, ettei tapahtumiin liittynyt mitään sellaista, mikä olisi tehnyt väkivallasta oikeutettua.

Lue myös:

    Uusimmat