Serko Rantasen käsissä Nasima Razmyarin ostoksista valmistuu sosekeitto, rapeaksi paistettu tofu, peruna-pinaattirösti, taateli-okra-linssipaistos sekä Calvados-rusinajälkkäri ja salmiakkikinuski.
Nasiman ostokset:
- 1 pkt (125g) Pinaattia
- 1 pkt (285g) punaisia linssejä
- 1 pss (400g) Manteleita
- 1 pss Rusinoita
- 1 pss (400g) Okraa
- 1 pkt (400g) Taateleita
- 1 pkt (15 g) Apteekin salmiakkia
- 1 levy (200g) Fazerin sininen (vaihtuu tofuun)
Sosekeitto
- ½ sipuli
- 1 dl punaisia linssejä
- 1 dl okraa
- 1 dl kermaa
- 1 tl suolaa
- voita
- tilliä koristeluun
Kuullota voissa sipuli, linssit ja okra. Lisää kerma pannulle ja anna kiehahtaa.
Laita ainekset blenderiin (tehosekoittimen lasiseen kulhoon) ja soseuta. Koristele annos parilla tillin oksalla.
Rapeaksi paistettu tofu
- 1 pkt tofua
- Korppujauhoa panerointiin
- Rypsiöljyä frittaamiseen
Kuutioi tofu ja pyörittele palat korppujauhossa. Uppopaista n. 160 asteisessa öljyssä n. 3 minuuttia kunnes pinta on rapsakka.
Peruna-pinaattirösti
- Pinaattia
- 2 perunaa
- 1 kanamunan keltuainen
- ½ tl kuminaa
- Suolaa
- Pippuria
- Öljyä paistamiseen
Paista pinaatti kuumassa öljyssä. Raasta perunat karkeaksi raasteeksi.
Sekoita kulhossa paistettu pinaatti, raastettu peruna, keltuainen ja mausteet.
Paista pannulla stanssin (muotin) avulla pihveiksi kunnes saavat vääriä ja kypsyvät.
Huom. Älä laita stanssiin kovin paksua pihviä, jotta se ehtii kypsyä.
Taateli-okra-linssipaistos
- 6 taatelia
- ½ dl okraa
- ½ dl punaisia linssejä
- ½ sipuli
- 2 rkl manteleita
- Öljyä paistamiseen
Paista kasvikset ja pilkotut taatelit pannulla. Lisää lopussa joukkoon mantelit ja paahda niitä hetki.
Calvados-rusinajälkkäri ja salmiakkikinuski
- 2 rkl fariinisokeria
- ½ dl rusinoita
- Calvadosta liekitykseen
Sulata sokeri pannulla ja paahda rusinoita myös hetki sokerissa. Liekitä calvadoksella
Liekitysohje: Kaada alkoholia tilkka pannun reunalle. Jos käytät kaasuliettä saat liekin kallistamalla pannua sitä kohti. Jos liekität muulla kuin kaasuliedellä, sytytä alkoholi palamaan esim. tulitikun avulla. Odota kunnes alkoholi palaa ja liekki hiipuu.
Muista olla varovainen liekittäessä.
Calvadoksella maustettua jogurttia
- 1 dl turkkilaista jogurttia
- 1 tl sokeria
- 1 tl calvadosta
Sekoita kaikki ainekset keskenään
Salmiakkikinuski
- 1 rkl fariinisokeria
- ½ dl kermaa
- 1 aski (15 g) salmiakkia
Kiehauta sokeri ja kerma, sulata salmiakit joukkoon. (Voit sulattaa salmiakit kokonaan tai jättää ne vielä kokonaisiksi pehmenneiksi).
Kokoa jälkiruoka-annos seuraavasti:
Ensin calvados-rusinat kupin pohjalle.
Päälle calvadoksella maustettu jogurtti.
Viimeistely salmiakkikinuskilla.