Nasima Razmyarin menu

kokkisota_kausi_2_jakso_8_annoskuvat_päätehtävä_serko_rantanen_nasima_razmyar_annos_1_preview
Julkaistu 11.01.2018 20:00

MTV VIIHDE

Serko Rantasen käsissä Nasima Razmyarin ostoksista valmistuu sosekeitto, rapeaksi paistettu tofu, peruna-pinaattirösti, taateli-okra-linssipaistos sekä Calvados-rusinajälkkäri ja salmiakkikinuski.

Nasiman ostokset:

  • 1 pkt (125g) Pinaattia
  • 1 pkt (285g) punaisia linssejä
  • 1 pss (400g) Manteleita
  • 1 pss Rusinoita
  • 1 pss (400g) Okraa
  • 1 pkt (400g) Taateleita
  • 1 pkt (15 g) Apteekin salmiakkia
  • 1 levy (200g) Fazerin sininen (vaihtuu tofuun)

Sosekeitto
kokkisota_kausi_2_jakso_8_annoskuvat_päätehtävä_serko_rantanen_nasima_razmyar_annos_2_preview

  • ½ sipuli
  • 1 dl punaisia linssejä
  • 1 dl okraa
  • 1 dl kermaa
  • 1 tl suolaa
  • voita
  • tilliä koristeluun

Kuullota voissa sipuli, linssit ja okra. Lisää kerma pannulle ja anna kiehahtaa.

Laita ainekset blenderiin (tehosekoittimen lasiseen kulhoon)  ja soseuta. Koristele annos parilla tillin oksalla.

Rapeaksi paistettu tofu

  • 1 pkt tofua
  • Korppujauhoa panerointiin
  • Rypsiöljyä frittaamiseen

Kuutioi tofu ja pyörittele palat korppujauhossa. Uppopaista n.  160 asteisessa öljyssä n. 3 minuuttia kunnes pinta on rapsakka.

Peruna-pinaattirösti

  • Pinaattia
  • 2 perunaa
  • 1 kanamunan keltuainen
  • ½ tl kuminaa
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Öljyä paistamiseen

Paista pinaatti kuumassa öljyssä. Raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sekoita kulhossa paistettu pinaatti, raastettu peruna, keltuainen ja mausteet.

Paista pannulla stanssin (muotin) avulla pihveiksi kunnes saavat vääriä ja kypsyvät.

Huom. Älä laita stanssiin kovin paksua pihviä, jotta se ehtii kypsyä.

Taateli-okra-linssipaistos

  • 6 taatelia
  • ½ dl okraa
  • ½ dl punaisia linssejä
  • ½ sipuli
  • 2 rkl manteleita
  • Öljyä paistamiseen

Paista kasvikset ja pilkotut taatelit pannulla. Lisää lopussa joukkoon mantelit ja paahda niitä hetki.

Calvados-rusinajälkkäri ja salmiakkikinuski

  • 2 rkl fariinisokeria
  • ½ dl rusinoita
  • Calvadosta liekitykseen

Sulata sokeri pannulla ja paahda rusinoita myös hetki sokerissa. Liekitä calvadoksella

Liekitysohje: Kaada alkoholia tilkka pannun reunalle. Jos käytät kaasuliettä saat liekin kallistamalla pannua sitä kohti. Jos liekität muulla kuin kaasuliedellä, sytytä alkoholi palamaan esim. tulitikun avulla. Odota kunnes alkoholi palaa ja liekki hiipuu.

Muista olla varovainen liekittäessä.

Calvadoksella maustettua jogurttia

kokkisota_kausi_2_jakso_8_annoskuvat_päätehtävä_serko_rantanen_nasima_razmyar_annos_3_preview

  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl calvadosta

Sekoita kaikki ainekset keskenään

Salmiakkikinuski

  • 1 rkl fariinisokeria
  • ½ dl kermaa
  • 1 aski (15 g) salmiakkia

Kiehauta sokeri ja kerma, sulata salmiakit joukkoon. (Voit sulattaa salmiakit kokonaan tai jättää ne vielä kokonaisiksi pehmenneiksi).

Kokoa jälkiruoka-annos seuraavasti:

Ensin calvados-rusinat kupin pohjalle.

Päälle calvadoksella maustettu jogurtti.

Viimeistely salmiakkikinuskilla.