Kokkisodan kolmannessa jaksossa vieraina Pia Penttala ja Pippa Laukka.
Kokkisota-sarjan kolmannessa jaksossa upeat naiset valtaavat Kokkisodan keittiön, kun vieraiksi saapuvat Supernanny Pia Penttala ja lääkäri Pippa Laukka.
Pia paljastuu pakastealtaiden kuningattareksi ja Pippa löytää lääkärille tutun elimen. Kokkeina Teemu Laurell ja Tommi Tuominen.
Katso jakson herkkureseptit tästä!
Pikatehtävä: välipalaa lapsille
Raaka-aineet: Pakasteherne, ruusukaali, kanasuikaleet, tölkkimaissi, pikakaurahiutaleet
Punainen joukkue
Kananugetit
Friteeratut ruusukaalit
Puurorisotto
Kananugetit
200 g isoja kanasuikaleita
2 rkl rypsiöljyä
Suolaa maun mukaan
Mustapippuria maun mukaan
1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
0,5 dl korppujauhoja
Kierittele kanasuikaleet öljyssä ja mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Ripottele myös korppujauhot kanasuikaleiden päälle ja sekoita. Paista 200-asteisessa Air Fryerissa kunnes kypsiä TAI paista runsaassa rypsiöljyssä pannulla.
Friteeratut ruusukaalit
3 dl rypsiöljyä
250 g ruusukaaleja
3 rkl soijakastiketta
1 rkl sokeria
1 rkl sesamöljyä
Laita rypsiöljy kuumenemaan kattilaan; aseta toinen kattila kanneksi päälle. Puoli ruusukaalit ja frittaa niitä kuumassa öljyssä muutaman minuutin ajan. Muista sulkea kattila toisella kattilalla frittaamisen ajaksi. TAI pyörittele ruusukaalit rypsiöljyssä, mausta suolalla ja paahda Air Fryerissa 10-15 minuuttia, kunnes ovat saaneet rapean pinnan. Sekoita frittauksen aikana kastike soijakastikkeesta, sokerista ja sesamöljystä. Kieritä fritatut ruusukaalit kastikkeessa.
Puurorisotto
1,5 dl kiehuvaa vettä
1 rkl kanafondia pullosta
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl kermaa
½ prk (75 g) creme fraichea
50 g voita
1 ps sulaneita pakasteherneitä
1 prk maissia
1 tl sitruunamehua
Suolaa maun mukaan
Laita puurohiutaleet kiehuvaan vesi-kanafondiseokseen. Kun puurohiutaleet ovat kypsiä, lisää muut aineet. Sekoittele puuromassaa ja mausta.
Vihreä joukkue
Raaka-aineet: Pakasteherne, ruusukaali, kanasuikaleet, tölkkimaissi, pikakaurahiutaleet
Suolainen kaurapuuro
Kananugetit ruusukaalilisäkkeellä
Suolainen kaurapuuro
½ sipuli
2 rkl rypsiöljyä
2 dl vettä
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl kanafondia
50 g voita
1 dl creme fraichea
½ prk maissia
½ ps sulaneita pakasteherneitä
Tuoretta basilikaa ja lehtipersiljaa maun mukaan
Laita wokkipannu kuumenemaan. Kuutioi sipuli ja laita se öljyn kanssa kuumalle wokkipannulle. Lisää vesi, puurohiutaleet, kanafondi, voi ja creme fraiche. Sekoita ja kuumenna seosta. Kun puurohiutaleet ovat kypsyneet, lisää maissit, herneet ja yrtit. Sekoita hyvin.
Kananugetit
250 g isoja kanasuikaleita
1 tl cayennepippuria
1 rkl sesamöljyä
0,5 dl korppujauhoja
Suolaa maun mukaan
Mausta kanasuikaleet mausteilla ja lopuksi päällystä korppujauhoilla. Paista 200-asteisessa Airfryerissa TAI 220 asteisessa uunissa, kunnes kanat ovat kypsiä.
Ruusukaalilisäke
½ rs tuoreita ruusukaaleja
2 rkl rypsiöljyä
Suolaa maun mukaan
Tuoretta basilikaa ja lehtipersiljaa maun mukaan
Puolita ruusukaalit ja kieritä ne öljyssä ja suolassa. Paista 200-asteisessa Airfryerissa TAI 220 asteisessa uunissa, kunnes kaalit ovat kypsiä. Silppua tuoreita yrttejä valmiin annoksen päälle,
Päätehtävä: Punainen joukkue
Raaka-aineet: Kouvolan laku, kuivatut herkkutatit (metsäsienet), haukifilee, pellavansiemeniä, perunan kuoria & kukkakaalin perkeet, pakastemustikat + broilerin maksa (pikatehtävän häviö)
Maksaa, crispy chips ja pellavansiementahna
Paistettua haukea sienilisukkeella
Lakritsi-mustikkapannukakku
Maksaa, crispy chips ja pellavansiementahna
200 g broilerin maksaa
Suolaa maun mukaan
Valkopippuria maun mukaan
1 dl korppujauhoja
2 rkl rypsiöljyä
Kuivaa maksat ensin. Mausta sitten suolalla ja valkopippurirouheella. Kierittele lopuksi korppujauhoissa ja paista maksat haluttuun kypsyysasteeseen pannulla öljyn kera.
Crispy chips
n.100 g perunankuoria
n.100 g kukkakaalin perkeitä
3 rkl rypsiöljyä
Suolaa maun mukaan
Persiljaa koristeeksi
Pirskottele öljyä sekä perunankuorille että kukkakaalin perkeille. Paista 200-asteisessa Air Fryerissa kunnes rapeita TAI frittaa 160 asteisessa rypsiöljyssä. Mausta lopuksi suolalla ja koristele persiljalla.
Pellavansiementahna
1 dl pellavansiemeniä
Reilu kourallinen tuoreita yrttejä (basilika, persilja)
0,5 dl oliiviöljyä
Suolaa maun mukaan
Mustapippuria maun mukaan
Aja kaikki ainekset sileäksi blenderillä tai sauvasekoittimella ja tarjoa dippinä.
Paistettua haukea ja sienilisukke
Noin 10 cm pala haukifileetä
2 rkl rypsiöljyä
30 g voita
Poista haukifileestä ruodot. Paista sitten pannulla öljyssä muutama minuutti. Älä kääntele vaan paista vain yhdeltä puolelta. Lisää voi ja paista vielä haluttuun kypsyysasteeseen lusikoimalla fileen päälle kuumaa voita. Tarjoile sienilisukkeen kanssa ja koristele annos ruohosipulilla.
Sienilisuke
1 peruna
½ sipuli
n. 20 g kuivattuja sieniä
2 rkl oliiviöljyä
50 g voita
2 dl vettä
1 dl valkoviiniä
1 dl kermaa
Pilko peruna ja kuorittu sipuli pieniksi kuutioiksi. Revi sieniä hieman pienemmiksi mikäli tarpeen. Laita peruna, sipuli ja sienet kattilaan oliiviöljyn ja voin kanssa ja anna hautua hetken. Lisää vesi ja valkoviini ja hauduttele kunnes neste selkeästi haihtunut. Lisää lopuksi kerma ja keitä lisuketta hieman kokoon.
Lakritsi-mustikkapannukakku
30 g voita
½ ps pakastemustikoita
1,5 dl sokeria
8 lakritsipalaa
2,5 dl kauramaitoa
2 dl vehnäjauhoa
0,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
Tuoretta timjamia
Laita kahteen pieneen uunivuokaan voi ja laita vuoat kuumaan (220-asteiseen) uuniin lämpenemään. Sokeroi mustikat (käyttäen sokerista 0,5 dl) ja leikkele lakritsipalat hieman pienemmiksi. Valmista taikina sekoittamalla yhteen kauramaito muut ainekset vispilällä. Ota uunivuoat pois uunista ja annostele taikina niihin. Lisää taikinan päälle sokeroidut mustikat ja lakupalat. Paista 220-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pannukakut ovat kypsiä. Koristele timjamilla.
Päätehtävä: Vihreä joukkue
Raaka-aineet: Kalapuikot, pakastepinaattikeitto, omat pikkuperunat, tofu, rahka, siitepölyhunaja
Yrttinen pinaattikeitto ja paneroitu tofu
Kalapuikot, keitetyt perunat ja remoulade-kastike
Siitepölyhunajalla maustettu maitorahkamousse
Yrttinen pinaattikeitto ja paneroitu tofu
1 pkt pakastepinaattikeittoa
0,5 dl valkoviiniä
Tuoretta basilikaa ja timjamia maun mukaan
20 g voita
Sulata ja kuumenna pinaattikeitto kattilassa. Kun keitto on sulanut, lisää valkoviini ja anna hetken kiehua jotta alkoholi keittyy pois. Siirrä keitto blenderiin ja lisää reilusti tuoreita yrttejä ja voinokare. Aja sileäksi ja tarjoile paneroidun tofun ja tuoreen basilikan kanssa.
Paneroitu tofu
½ pkt tofua
0,5 dl vehnäjauhoa
1 tl cayennepippuria
1 kananmuna
0,5 dl korppujauhoja
1 tl paprikajauhetta
2 rkl sesamöljyä
Kuutioi tofu. Sekoita yhteen vehnäjauhot ja cayennepippuri. Mittaa vehnäjauhot omalle lautaselle, riko kananmunan rakenne omassa astiassa. Leivitä tofu kastamalla se ensin vehnäjauhoihin, sitten kananmunaan ja lopuksi korppujauhoon. Mausta paprikajauheella ja sesamöljyllä. Paista 200-asteisessa Airfryerissa noin 10 minuuttia tai kunnes tofu on rapeaa TAI uppopaista 160 asteisessa rypsiöljyssä ja nosta talouspaperille valumaan.
Kalapuikot, keitetyt perunat ja remoulade-kastike
1 pkt kalapuikkoja
2 tl fenkolinsiemeniä
1 tl suolaa
5 perunaa
50 g voita
Tuoretta ruohosipulisilppua maun mukaan
Paista kalapuikkoja 200-asteisessa Airfryerissa kunnes kypsiä TAI paista pannulla rypsiöljyssä rapeiksi. Aja blenderillä hienoksi jauheeksi fenkolinsiemenet ja suola. Ripottele seosta kypsien kalapuikkojen päälle. Keitä perunat kiehuvassa vedessä kunnes kypsiä. Tarjoile voin ja ruohosipulisilpun kera.
Remoulade-kastike
1 pieni sipuli
1 dl turkkilaista jogurttia
1 dl creme fraichea
1 rkl sitruunamehua
Suolaa maun mukaan
Mustapippuria maun mukaan
Tuoretta ruohosipulisilppua maun mukaan
Kuutioi sipuli pieneksi silpuksi. Sekoita muut aineet ensin keskenään ja lisää lopuksi sipulisilppu. Ripottele päälle fenkolisuolaa.
Siitepölyhunajalla maustettu maitorahkamousse
2 dl creme fraichea
2 dl maitorahkaa
4 rkl siitepölyhunajaa
Vatkaa kaikki ainekset yhteen, kunnes seos hieman kiinteytyy. Koristele annos siitepölyhunajalla.