Martti Suosalo paljastaa teatterin vaikuttavuuden salaisuuden: "Aivokäyrä on unenomainen"

Näin syntyi Martti Suosalon sirkusteatteri-idea 1:43
Katso videolta, miten Martti Suosalon sirkusteatteri-idea syntyi.

Näyttelijä Martti Suosalo puhuu paljon teatterin mystiikasta ja kiehtovuudesta. 

Martti Suosalo, 62, on koko kansan tuntema elokuva- ja teatterinäyttelijä. Hän puhuu paljon teatterin mystiikasta ja kiehtovuudesta. 

– Se tarkoittaa esiintyjän ja katsojan välistä yhteyttä. On tutkittu, että lämpiössä, missä juodaan kahvit, ihmisten aivokäyrä on vilkkaampi, ja sitten, kun mennään teatterisaliin, niin aivokäyrä on unenomainen. Yhteisöllinen tilanne, mihin ihmiset tulevat, aiheuttaa sen, että alamme nähdä samaa unta. Uni on se näytelmä, Suosalo tiivisti Huomenta Suomessa 27. lokakuuta. 

Hän nousi kansansuosioon erityisesti Rentun ruusu - (2001), Kulkuri ja joutsen - (1999) ja Sibelius-elokuvien (2003) myötä. 

– Kun aloin kiertää näytelmieni kanssa, niin minulla oli maakunnissa jo näiden elokuvien kautta katsojakunta. Sellaista aivan uudenlaista teatterikatsojaa. Näitä katsojia on alkanut käymään myös kaupunginteattereissa katsomassa muitakin esityksiä. Vahingossa siinä tapahtui tällainen juttu, että saimme Suomen teatterikenttään uusia katsojia, Suosalo kertoi. 

Suosalo kiertää tällä hetkellä Suomea 5–6 esityksen voimin, joista yksi on Starman-monologi. Hänellä on tällä syyskaudella 90 esitystä ja kevätkaudella saman verran.

Katso videolta, miten Martti Suosalon sirkusteatteri-idea syntyi.

Alta voit katsoa haastattelun kokonaisuudessaan. 

Lue myös:

    Uusimmat