Neljä tapaa, joilla saatat rapauttaa parisuhdettasi

Parisuhdeasiantuntija kertoo neljä tapaa, joilla tietämättäsi saatat rapauttaa parisuhdettasi.

Amerikkalainen pariterapeutti Stephen J. Betchen kertoo Psychology Post -sivustolla neljä tapaa, joilla ihminen voi vahingossa sabotoida suhdettaan.

1. Olet valinnut rinnallesi epäsopivan ihmisen

Ensimmäiseksi virheeksi Betchen nostaa sen, että ylipäätään ryhdytään suhteeseen, jos kumppania kohtaan ei koeta emotionaalista tai fyysistä vetovoimaa. Vetovoima on subjektiivista ja se, mikä voi olla ystävällesi erinomainen valinta, ei välttämättä ole sitä sinulle.

Jos olet valinnut vierellesi ihmisen, jota uskot todella rakastavasi ja jonka kanssa voisit kuvitella olevasi vuosia ja tälle ihmiselle voit puhua ja haluat olla hänen lähellään fyysisesti, ovat mahdollisuudet suhteen kestämiselle keskimääräistä paremmat. 

Jos valitset kumppanisi huonosti, saatat tiedostamattasi sabotoida suhdetta tai altistaa koko jutun epäonnistumiselle heti alussa.

2. Arvostelet kumppaniasi jatkuvasti

Toinen sabotaasimoka on se, että arvostelet kumppaniasi jatkuvasti. Koet antavasi rakentavaa kritiikkiä, mitä se ei kuitenkaan välttämättä ole, ja odotat hänen vain hyväksyvän tällaisen käytöksen. 

Betchen varoittaa, että tässä piilee sellainen vaara, että tulet alitajuisesti kuluttaneeksi suhdettasi ja kumppaniasi.

3. Otat liikaa etäisyyttä

Vaikka etäisyydelle voi olla hyviä syitä (esimerkiksi suuri määrä ylitöitä parempien tienestien toivossa), saatat alitajuisesti asettaa suhteen sellaiselle kurssille, josta ei ole enää paluuta.

Toisistaan etääntyneiden kumppanien välille jää liian paljon emotionaalista ja fyysistä tilaa ja siten avautuu tilaa kolmansille osapuolille, Betchen varoittaa.

Toinen esimerkiksi etääntymisestä ovat tilanteet, joissa kumppani kärsii riippuvuuksista. Silloin päihteet, kuten huumeet ja alkoholi, menevät suhteeseen nähden etusijalle. 

4. Et osaa lukea rivien välistä

Betchenin mainitsema neljäs vaaranpaikka on se, että et oikein osaa lukea tilanteita rivien välistä ja tulkita niiden merkityksiä. Silloin sinulta voi mennä ohi jotain, mitä kumppani mahdollisesti yrittää sinulle kertoa. 

Kannattaa olla tietyllä tapaa herkällä korvalla liikenteessä, jotta suhde ei pääse ajan myötä rapautumaan, Betchen vinkkaa.

Katso myös video: Uhkaako tylsä arki suhdetta? Asiantuntija antaa vinkkinsä

Uhkaako tylsä arki suhdetta? Asiantuntija antaa vinkkinsä:"On ravitsevaa, tervettä ja oikeus ottaa omaa aikaa" 2:34
Millaiset vinkit asiantuntija antaa suhdearkeen?

Lue myös:

    Uusimmat