NHL:n ex-kovanyrkki epäilee: Patrik Laineen täräyksen taustalla kahden päivän takaiset tapahtumat – "Raukkamainen isku"

Patrik Laineen vakavalta vaikuttanut loukkaantuminen Montrealin ja Toronton välisessä ottelussa oli NHL:n yön harjoitusotteluiden puhuttavinta antia. Oman näkemyksensä muiden muassa antoi myös entinen kovanyrkki Georges Laraque.

NHL-urallaan 1126 minuuttia rangaistusaitioissa viettänyt Laraque, 47, ilmaisi X-tilillään selkeän näkemyksen Lainetta taklanneen Cedric Pare'en tempusta.

– Pare'en on opittava NHL:n koodi. Jos teet noin likaisen tempun, kohtaat seuraukset. Tuo oli pelkurimainen ratkaisu, Laraque linjasi.

Pare todella kohtasi seuraukset hetkeä myöhemmin tämän kimppuun käyneen Laineen joukkuetoverin Arber Xhekaj'n muodossa.

– Ymmärrän sen. Hänen on puolustettava joukkuetoveriaan. En ollut valmistautunut siihen, joten se tuli hiukan yllätyksenä, Pare kommentoi kostotoimenpidettä TSN:n haastattelussa vakuuttaen Laineen loukkaantumisen olleen puhtaasti huonoa onnea.

NHL-uransa keväällä 2010 juuri Montrealissa päättänyt Laraque mietti myös, oliko kyseessä kosto muutaman päivän takaisesta Montrealin Michael Pezzettan taklauksesta, jonka yhteydessä Toronton tähtipelaaja John Tavares loukkaantui.

– Se (Pare'en taklaus Laineeseen) oli raukkamainen isku! Oliko kyseessä kosto Pezzetan iskusta Taversiin? En ole varma, mutta tämä tekee kauden avausottelusta Torontoa vastaan mielenkiintoinen. Xhekaj teki mitä hänen oli tehtävä, Laraque näki.

RDS-kanavan toimittajan Patrick Frioletin mukaan Laine poistui jäähallista kainalosauvojen varassa polvi tuettuna.

Montreal kohtaa NHL-kauden avausottelussaan 10. lokakuuta kotikentällään juuri Toronton.

Juttua muokattu kello 10.55. Lisätty Patrick Frioletin tieto Laineen poistumisesta.

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat