Patrik Laineen teloja puolustautui – asiantuntijalta huolestuttava arvio: "En ole koskaan nähnyt"

Patrik Laineen harjoituskauden toinen ottelu Montreal Canadiensin paidassa päättyi karulla tavalla Suomen aikaa varhain sunnuntaiaamuna. Omasta päästä hyökkäysalueelle purjehtinut Laine sai Toronton Cedric Pare'en taklauksen polveensa ja jätti kaukalon kivuliaan oloisena.

Ottelun jälkeen Pare vakuutti tilanteen olleen puhtaasti epäonninen.

– Tämä on nopea peli, eikä se ollut tarkoitukseni. Kyse oli epäonnesta ja toivon hänen olevan kunnossa. En yrittänyt satuttaa häntä, Pare sanoi TSN:n haastattelussa.

Myöhemmin Laineen joukkuetoveri Arber Xhekaj haastoi AHL:ssä viime kaudet kiekkoilleen Pare'en, 25, tappeluun.

– Ymmärrän sen. Hänen on puolustettava joukkuetoveriaan. En ollut valmistautunut siihen, joten se tuli hiukan yllätyksenä.

TSN:n kiekkostudiossa Laineen kohtalo herätti luonnollisesti myös keskustelua. Asiantuntijat pitivät tapausta epäonnisena sekä pelaajan että joukkueen itsensä kannalta.

– Tämä on tuhoisaa Laineelle, ja tämä saattaa olla tuhoisaa myös Montrealille. Laineen hankkiminen oli se iso siirto, jonka Montreal kauden alla teki. Pelaaja, jolla on hurja potentiaali hyökkäyspäässä ja jolla on erilainen profiili kuin muilla joukkueen pelaajilla. Jos Laine ei ole käytettävissä, en tiedä, kuinka pitkälle Montreal voi tällä kaudella venyä, kanavan asiantuntijana toimiva Frank Corrado arvioi.

– En ole koskaan nähnyt kenenkään pelaajan saapuvan seuraavana päivänä tuollaisen jälkeen aamujäille todeten että ei tässä mitään. Laineen tilanne ei todellakaan näyttänyt hyvältä.

Seura ei ole toistaiseksi antanut tarkempaa tietoa Laineen vamman laadusta.

 

Lue myös:

    Uusimmat