NHL-pomolta varoitus Suomelle: "En tottuisi siihen"

NHL:n varakomissaari Bill Daly antoi medialle kommentteja sarjan suunnitelmista Euroopan-kierroksellaan.

Jääkiekkosarja NHL saapuu jälleen tänä vuonna Suomeen, kun suomalaistähtiä pursuvat Florida Panthers ja Dallas Stars iskevät kahdesti yhteen Tampereen Nokia Arenalla marraskuun alussa. Tämän lisäksi tarunhohtoinen piipahtaa Tshekissä, jossa vastakkain asettuvat runkosarjan alkajaisiksi Buffalo Sabres ja New Jersey Devils lokakuun alussa.

Prahassa media tavannut NHL:n varakomissaari Bill Daly varoitti, ettei Tshekin, Ruotsin ja Suomen kannata liikaa totutella NHL:n säännöllisiin vierailuihin. Sarjan katse on seuraajapohjan laajentumisen nimissä hakeutunut jo muihin maihin.

– Meillä on käsittääkseni lista paikoista, joihin haluaisimme viedä joukkueita pelaamaan otteluita ja kehittämään markkinoita, Daly pohjusti NHL:n verkkosivujen mukaan.

– Ja tietyllä tavalla vaikutamme asettuneelta Suomen, (Ruotsin), Tshekin kierrättämiseen, mutta en tottuisi siihen liikaa, sillä siihen on tulossa muutos lyhyellä aikavälillä.

NHL:n verkkosivujen artikkelissa huomautetaan, että sarja ei ole koskaan pelannut virallista ottelua nousevassa kiekkomaassa Sveitsissä ja on vieraillut Saksassakin vain kerran, vuonna 2011.

Daly väläytti myös NHL:n paluuta Australiaan, jossa se vieraili Arizona Coyotesin ja Los Angeles Kingsin voimin kahdella Melbournessa pelatulla harjoitusottelulla. Ainoa ongelma varakomissaarin mukaan Australiassa on se, ettei NHL-tason jään tekeminen Melbournen ja Sydneyn potentiaalisille areenoille ole yksinkertaista.

Lue myös:

    Uusimmat