Ravisuttava väite Patrik Laineesta – joukko Columbus-tähtiä esitti rankan vaatimuksen

The Athleticin arvostettu toimittaja Aaron Portzline väittää, että joukko Columbus Blue Jacketsin NHL-konkarikiekkoilijoita vaati, että Patrik Laineesta on päästävä eroon.

Portzline väitti Bishop and Friends -ohjelmassa, että rypäs Columbus Blue Jacketsin konkaripelaajia olisi muutama vuosi sitten esittänyt kovan pyynnön seurajohdolle pukukopin tervehdyttämiseksi.

Portzline muisteli, että paikalla olisivat olleet Cam Atkinson, Seth Jones, Zach Werenski, Nick Foligno ja ehkä Gustav Nyquist. Hän kertoi sen jälkeen, mitä pelaajat olisivat puhuneet.

– Mitä meidän täytyy tehdä, jotta saamme tämän toimimaan? Tiedätte, millainen hyvä pukukoppi on, olette nähneet sen. Pelaajat ilmoittivat, että "teidän täytyy saada Laine ja (Elvis) Merzlikins pois täältä", Portzline sanoi.

– Organisaatio kuuli sen ja oli, että hankkiudutaan eroon pelaajista, jotka sanoivat noin, ei pelaajista, jotka he mainitsivat. Ja katsokaa, ketkä kaikki ovat poissa.

Cam Atkinson, Seth Jones ja Nick Foligno kaupattiin Blue Jacketsista vuonna 2021. Laine oli tammikuussa 2021 vasta siirtynyt Columbukseen Winnipeg Jetsistä. Gustav Nyquist lähti Blue Jacketsista 2023.

The Hockey News spekuloi suoraan, olisiko mahdollista, että Blue Jacketsin tuolloinen suomalainen GM Jarmo Kekäläinen olisi kaupannut pelaajat sen takia, mitä he väitetysti sanoivat Laineesta ja Merzlikinsistä. 

– Oliko hän niin suojeleva Elvistä ja Lainetta kohtaan, että hän hankkiutui mieluummin eroon pelaajista, jotka uskalsivat puhua heistä pahaa, sen sijaan että olisi yritetty keksiä ratkaisua? The Hockey News kirjoitti.

Latvialainen maalivahti Merzlikins jatkaa yhä Blue Jacketsissa, samoin yhdysvaltalaispuolustaja Zach Werenski. Laine puolestaan kaupattiin juuri maanantaina Montreal Canadiensiin.

Suomalaishyökkääjä oli jo aiemmin tehnyt selväksi haluavansa Columbuksesta pois. Laineella oli paljon vaikeuksia sinitakkien riveissä, ja tulos jäi kauas NHL-uran alun lukemista Winnipeg Jetsissä.

Laine ilmoitti tammikuussa hakeutuneensa NHL:n ja NHL:n pelaajayhdistyksen NHLPA:n hoito-ohjelmaan. Hänen kerrottiin vapautuneen ohjelmasta heinäkuussa.

Lue myös:

    Uusimmat