NHL:ssä muhii suomalainen jymy-yllätys

Pudotukset kerta toisensa jälkeen välttänyt Oliver Kapanen saattaa hyvinkin olla Montreal Canadiensin kokoonpanossa NHL-kauden avauksessa.

Kapanen, 21, lähti SM-liigassa ja MM-kisoissa viime kaudella antamiensa huippunäyttöjen jälkeen Montrealin harjoitusleirille, mutta harva uskoi hänen aloittavan kautta NHL:ssä.

Canadiensin viimeisessä harjoitusottelussa ennen kauden alkua Kapanen jatkoi vahvoja näyttöjään. Montreal hävisi Ottawa Senatorsille maalein 2–4, mutta Kapanen oli jälleen alustamassa yhtä joukkueen maaleista.

Kolmosketjun keskushyökkääjänä pelannut Kapanen kamppaili kiekon itselleen kulmasta, jakoi sen siniviivalle Kaiden Guhlelle, jonka levityksestä pakkipari Arber Xhekaj laukoi 2–4-kavennusmaalin.

Montreal avaa kautensa tulevana keskiviikkona kotihallissaan Toronto Maple Leafsia vastaan. Viimeisen pudotuksen alla Kapanen on jopa kiinni aloittavan miehistön paikassa.

– Hän on näyttänyt, että hän osaa monia juttuja jäällä. Minusta hänellä on aika hyvä pohja 200 jalan (koko kaukalon mitan) pelaajaksi. Hän on mielestäni osoittanut sitä koko leirin ajan, arvioi Canadiensin päävalmentaja Martin St. Louis.

Kapasella on sopimus Olli Jokisen valmentaman Ruotsin SHL-seura Timrå IK:n kanssa, mutta tilanne mahdollistaa Montrealille suomalaisyllättäjän pitämisen kokoonpanossaan tarvittaessa pidempäänkin.

Patrik Laineen useamman kuukauden poissaolo polvivamman takia on nostanut Kapasen osakkeita vallata paikka NHL-miehistössä. Keskushyökkääjän paikan lisäksi KalPa-kasvatti on käyttökelpoinen myös laidalla.

Martin St. Louisin valmennusryhmä on joka tapauksessa kovan valinnan edessä. Kapanen on noussut lyhyessä ajassa seuran fanien ja joukkueetta seuraavan median tietoisuuteen.

– Oliver Kapanen on pelaaja, jota opimme rakastamaan aika nopeasti, hehkutti RDS-kanavan asiantuntija Denis Gauthier L'Antichambre-ohjelmassa ottelun jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat