Oliver Kapanen vakuutti NHL-legendan – otteista hurja spekulaatio: Olli Jokinen saa odottaa?

"Arvatkaa, kuka tekee" – Oliver Kapasen hurjastelu MM-kisoissa jatkuu 0:58
Oliver Kapanen hurjasteli kevään MM-kisoissa kuusi maalia kahdeksassa ottelussa.

NHL-seura Montreal Canadiensin harjoitusleirillä vahvasti esiintynyt Oliver Kapanen on vaikeuttanut urheilujohdon valintoja suorituksillaan.

Viime kaudella KalPassa ja Suomen MM-joukkueessa läpimurtonsa tehnyt Kapanen, 21, oli vauhdissa edellisyön harjoitusottelussa, kun Montreal kukisti Philadelphia Flyersin maalein 5–0. Suomalaissentteri syötti kaksi joukkueensa osumista.

Ottelun kakkostähdeksi valittu Kapanen antoi kaukalossa näytteitä osaamisestaan:

Näytönpaikka vakuutti muun muassa seuran managerin, pelaajalegenda Martin St. Louisin.

– Hän pelasi erinomaisen ottelun. Täytyy nostaa hattua pelaajatarkkailijoillemme. En tuntenut Oliver Kapasta (ennen tätä), St. Louis ihasteli.

Montrealin vuoden 2021 draftin kakkoskierroksen varauksen oli suunnitelmissa määrä pelata vielä alkanut kausi Olli Jokisen valmentamassa SHL-seura Timrå IK:ssa, mutta leirin otteet ovat nostaneet hänet jopa lähelle NHL-kokoonpanon paikkaa.

NHL:n harjoitusleirit ovat vielä alkuvaiheessaan, ja lopullinen kauden aloittava kokoonpano selviää vasta kokeneempien pelaajien tullessa mukaan pelivahvuuteen tulevien viikkojen aikana.

The Athletic -lehti uskoo silti, että Kapasen kohdalla paluu Eurooppaan ei välttämättä tapahdu kovinkaan nopeasti.

– Kapanen voitti kahdeksan 14 aloituksestaan maanantain ottelussa Philadelphia Flyersia vastaan ja tuotti kaksi maalisyöttöä. Hän oli vaarallinen kaikkialla jäällä ja näytti erinomaista mailapeliä ja sijoittumista pelaajalle, joka on tottunut kansainvälisen koon kaukaloon. Se kertoo korkeasta kiekkoälykkyydestä, suitsuttaa The Athletic -lehden paikallistoimittaja Arpon Basu.

Kapasta on vertailtu Canadiensin leirillä toiseen lupaavaan oikealta pelaavaan keskushyökkääjään Owen Beckiin, joka niin ikään haastaa seuran sentteriosastoa aloituskokoonpanon paikasta.

Montrealissa pyritään kuitenkin välttämään tilanne, johon seura joutui Jesperi Kotkaniemen kanssa vuonna 2018. Harjoitusleirin loistavat otteet toivat nuorelle suomalaiselle yllätyspaikan NHL-miehistössä, mutta ensimmäinen kausi tuli hyvistä tehoista (11+23=34) huolimatta liian aikaisin.

– Ehkä olisi perusteltua, että Kapanen ottaisi paikan eikä Canadiens lähettäisi häntä Ruotsiin, ainakaan ihan heti. On silti mahdollista, että Kapanen istuisi katsomossa eikä kehittyisi, kun toinen vaihtoehto olisi lähettää hänet sarjaan, joka on parempi kuin hänen viime kauden liigansa, ja se mahdollistaisi hänen kehittymisensä, Basu pyörittelee.

– Canadiensilla on putkessaan kaksi lupaavaa sentteriä, ja vuoden päästä tähän aikaan Kapanen ja Beck ovat todennäköisesti paljon suoremmalla polulla NHL-paikkaan.

Lue myös:

    Uusimmat