NHL-valmentajalta koskettava teko: Gaudreaun veljesten isä saapui paikalle harjoituksiin

Elokuussa liikenneonnettomuudessa surmansa saaneiden Johnny ja Matthew Gaudreaun isä Guy osallistui maanantaina NHL-seura Philadelphia Flyersin harjoituksiin.

Kutsun takana oli Flyersin kokenut päävalmentaja John Tortorella, joka esitteli Guy Gaudreaun joukkueelle. Flyers valmistautuu parhaillaan NHL-kauteen harjoitusleirillä Gaudreaun perheen kotiseudulla New Jerseyn osavaltiossa.

Joukkue tervehti poikansa menettänyttä isää, joka osallistui harjoituksiin apuvalmentajana.

– Hän epäröi ensin, ja me annoimme hänen tulla oman aikataulunsa mukaan, Tortorella kertoi ESPN:n mukaan.

– Katsotaan ensi viikolla, jos saamme hänet vielä pari kertaa mukaan. Haluan, että hän myös osallistuu. Minusta on hänelle terapeuttista olla meidän kanssamme ja vetää muutamia harjoituksia.

Alla kuvia ja video Guy Gaudreaun visiitistä Flyers-treeneissä. Juttu jatkuu alla.  

Gaudreau ei ollut Tortorellalle entuudestaan tuttu. Myöskään NHL-tähdeksi noussut Johnny tai veljensä Matthew eivät koskaan kuuluneet Tortorellan valmentamiin joukkueisiin. Veljesten kohtalo kuitenkin liikutti kokenutta valmentajaa.

– Tilanne on kauhistuttava. Hän (Guy Gaudreau) on valmentaja ja hän on tehnyt hienoa työtä paikallisen nuorisokiekon kanssa. Ajattelin, että olisi täydellistä saada hänet meidän mukaamme, Tortorella kommentoi.

Tortorella osallistui myös Gaudreaun veljesten hautajaisiin laajan NHL-yhteisön jäsenenä. Hän haluaa, että kiekkoväki muistaa tragedian ja suremaan jääneet omaiset.

– Ajattelin, että (veljesten) vaimot olivat niin vahvoja siinä, miten he kannattelivat itseään. Kukaan ei voi kuvitella sitä.

– Toivon, että voin tutustua perheeseen. Haluamme vain ottaa osaa ja yrittää auttaa, Tortorella sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat