Patrik Laine NHL-tähden hautajaisissa

Muun muassa suomalaiskiekkoilija Patrik Laine on paikalla entisten NHL-joukkuekaverinsa Johnny Gaudreaun ja tämän Matthew-veljen hautajaisissa.

Yhdysvaltalaisten Gaudreaun veljesten hautajaisia vietetään tänään maanantaina Philadelphian esikaupunkialueella. Paikalla St. Mary Magdalenin katolisen kirkon yhteydessä on satoja ihmisiä, perheen ja läheisten ystävien ohella kiekkoyhteisöön kuuluvia henkilöitä. Gaudreauta on kunnioittamassa muun muassa useita entisen NHL-tähden pelipaitoihin pukeutuneita lapsia. 

Hautajaisiin on osallistunut kymmeniä NHL-pelaajia. Läsnä ovat uutistoimisto AP:n mukaan esimerkiksi Montreal Canadiensin NHL-kiekkoilijat Patrik Laine ja Cole Caufield sekä NHL-komissaari Gary Bettman.

– Tämä on ainoa asia, jonka voimme tehdä, Caufield sanoi CBS:n mukaan.

– Tämä on tietysti todella raskasta aikaa. Tämä ei tunnu vielä todelliselta. Häntä (Johnnya) rakastettiin ja kunnioitettiin kaikkialla, minne hän meni.

Tältä näytti Johnny Gaudreaun ja tämän veljen turmapaikalla 1:35
Tältä näytti Gaudreaun veljesten turmapaikalla.

Caufield ilmoitti viime viikolla vaihtavansa pelinumeronsa 22:sta 13:een kunnioittaakseen sankariaan. Caufield ja Gaudreau pelasivat joukkuekavereina kevään MM-kisoissa Tshekissä.

Suomalaishyökkääjä Patrik Laine puolestaan pelasi Gaudreaun joukkuekaverina vuosina 2022–24, kun he molemmat edustivat yhtäaikaisesti Columbus Blue Jacketsia. Laine siirtyi kesällä Montreal Canadiensiin.

Johnny, 31, ja Matthew Gaudreau, 29, menehtyivät 29. elokuuta Salemin piirikunnassa, New Jerseyn osavaltiossa. He olivat pyöräilemässä, kun humalainen autoilija ajoi heidän päälleen.

Matthew Gaudreau pelasi omalla urallaan muun muassa NHL:n farmisarja AHL:ssä. Hän toimi pelaajauransa jälkeen valmentajana.

Lue myös:

    Uusimmat