Nostalgiabuumi jatkuu: Ultra Bra ensi kesänä Olympiastadionille – luvassa myös uutta musiikkia

Vuonna 2001 toimintansa lopettanut ja kaksi lyhyttä paluuta 2010-luvulla tehnyt Ultra Bra julkaisee uutta musiikkia ja konsertoi Helsingin Olympiastadionilla ensi kesänä.

Jälleen yksi vuosituhannen vaihteen tienoilla suursuosiota nauttinut suomalaisyhtye on koonnut rivinsä. Ultra Bra julkaisee uutta musiikkia ja konsertoi Helsingin Olympiastadionilla lauantaina 23. elokuuta 2025. Konsertin liput tulevat myyntiin perjantaina 13. syyskuuta kello 10.

Uutta musiikkia yhtye ei ennen tätä syksyä ole julkaissut 24 vuoteen – viimeiseksi jäänyt studioalbumi Vesireittejä julkaistiin vuonna 2000. Nyt kuulijoita hemmotellaan kahdella uudella Ultra Bra -biisillä.

Perjantaina 6. syyskuuta julkaistaan Samuli Putron sanoittama Aarre ja ensi viikon perjantaina 13. syyskuuta Ronja Salmen sanoittama Toivo. Molemmat kappaleet ovat yhtyeen pianisti ja säveltäjä Kerkko Koskisen säveltämiä ja ne julkaisee Universal Music.

– Ultra Bra on ollut meille jäsenille hyvin merkittävä bändi ja halusimme vielä nähdä mitä meistä irtoaa. Ajattelin että yleisölle olisi jännittävää saada kuultavaksi uusia Ultra Bra kappaleita vuosikymmenten tauon jälkeen, Koskinen sanoo.

– Kun menimme studioon, emme kukaan vielä oikein tienneet mitä odottaa. Vuosien jälkeenkin bändi alkoi kuitenkin soida yhdessä tavalla, joka tuntuu erityislaatuiselta. Joltain mitä ei haluaisi aivan vielä kadottaa, sanoo Terhi Kokkonen.

Vuoden päästä elokuussa Ultra Bra soittaa uransa kunnianhimoisimman keikan Helsingin Olympiastadionilla, tiedotteessa kerrotaan. Paikka tarjoaa täydelliset puitteet yhtyeen suurille sovituksille ja kaikkien tuntemille hiteille.

– Vuoden 2017 keikoista jäi hyvät muistot. Emme heti suunnitelleet keikoille jatkoa, mutta iän karttuessa ymmärtää paremmin, että aika on rajallista ja hyviltä tuntuviin ideoihin kannattaa tarttua viivyttelemättä, Koskinen kertoo tiedotteessa.

Joelin ja Kerkon tunnelmia Ultra Bran areenakeikkojen aattona 6:42
Näin Joel Melasniemi ja Kerkko Koskinen tunnelmoivat Ultra Bran Hartwall Arenan -keikkojen alla joulukuussa 2017.

Ultra Bran tuleva stadionkonsertti sekä uusien biisien julkaisu julkistettiin Helsingin Kauppakeskus Forumissa. Tilaisuus alkoi flashmobilla, jossa kuultiin Ultra Bran Vesireittejä-kappaleen alku sekä Sinä lähdit pois -hitti yli 350-henkisen kuoron tulkitsemana.

Kuorossa oli mukana laulajia Kallion lukion kuorosta, Nomad Vocals -lauluyhtyekollektiivista, Helsingin Rudolf Steiner -koulusta, Sibelius-lukion kamarikuorosta, tyttökuorosta ja sekakuorosta sekä Vaskivuoren lukion kamarikuorosta, tyttökuorosta ja mieskuorosta.

Lopetti virallisesti vuonna 2001

Neljä studioalbumia ja yhden kokoelmalevyn uransa aikana julkaissut Ultra Bra lopetti toimintansa viiteen loppuunmyytyyn iltaan Helsingin Tavastia-klubilla syksyllä 2001.

Ultra Bra yhdisti musiikissaan yhteiskunnallisen keskustelun ja populaarimusiikin tavalla, joka nosti sen Suomen merkittävimpiin yhtyeisiin. Yhtye tunnetaan muun muassa hiteistään Sinä lähdit pois, Jäätelöauto, Minä suojelen sinua kaikelta, Tyttöjen välisestä ystävyydestä ja Savanni nukahtaa.

Yli kahdenkymmenen vuoden tauon on katkaissut vain esiintyminen Pekka Haaviston presidenttikampanjan tukikonsertissa vuonna 2012 sekä vuonna 2017 soitetut keikat Seinäjoen Provinssissa, Turun Ruisrockissa ja Joensuun Ilosaarirockissa sekä kolme loppuunmyytyä areenakonserttia Helsingin Hartwall Arenalla.

Lue myös:

    Uusimmat