Ultra Bra palaa, mutta onko luvassa enemmänkin uutta musiikkia? Näin vastaa Kerkko Koskinen

Vuonna 2001 toimintansa virallisesti lopettanut Ultra Bra esiintyy vuoden päästä Helsingin Olympiastadionilla.

Vuoden päästä elokuussa Helsingin Olympiastadionilla esiintyvä Ultra Bra on nähty kuluvalla vuosituhannella keikkalavoilla tähän mennessä kahteen otteeseen. Yhtye esiintyi presidenttiehdokas Pekka Haaviston tukikonsertissa 2012 ja soitti kuusi paluukeikkaa vuonna 2017.

Nostalgiahurman lisäksi luvassa on uutta Ultra Bra -musiikkia ainakin kahden kappaleen verran.

– Jossain vaiheessa prosessia tuli idea, että voisi olla yleisön kannalta jännää, jos julkaisisimme uutta musiikkia, kertoo yhtyeen pianisti ja säveltäjä Kerkko Koskinen MTV Uutisten haastattelussa.

– Ehkä se liittyy siihen, kun luin jokin vuosi sitten lehdestä, että Abba julkaisee uutta musiikkia. Mietin, että miksi mekin emme voisi tehdä niin.

Ultra Bran toinen naislaulaja Vuokko Hovatta kuvailee Koskisen sävellystapaa hienoksi ja omintakeiseksi.

– Ja meillähän on nyt kaksi uutta sanoittajaa, Samuli Putro ja Ronja Salmi, jotka ovat tehneet nämä nyt julkaistavat biisit.

Ensimmäinen aiemmin julkaisematonta materiaalia sisältävä Ultra Bra -julkaisu on nimeltään Aarre ja sen sanoituksen on tehnyt Putro. Toinen uusi kappale yhtyeeltä, Toivo, julkaistaan viikon päästä perjantaina ja sen sanoituksesta vastaa Salmi.

Mutta onko mahdollista, että Ultra Bra julkaisee lähitulevaisuudessa enemmänkin musiikkia? Ehkä jopa kokonaisen albumillisen verran?

– Ei sekään mahdotonta ole, vastaa Kerkko Koskinen.

– Jos ihan totta puhuu, niin ainahan on niin, että hyviä laulutekstejä odottaa. Minä tarvitsen niitä, koska sävellän aina vain tekstiin…

– Tajuatko, miltä sinun sähköpostilaatikkosi näyttää tämän jälkeen? huomauttaa väliin yhtyeen kitaristi Joel Melasniemi.

– Ai niin, kun tulee sähköpostia… Ei se mitään, antaa tulla vaan. Tämä (kaksi uutta Ultra Bra -kappaletta) oli hyvä kokemus. Ei ole mitään estettä, etteikö voitaisi tehdä lisää biisejä, Koskinen jatkaa.

– Niitä kappaleita ei ole vielä tehty, eli on vaikea luvata, että niitä tulee. Aikakin menee aika nopeasti. Minulla on joitain tekstiaihioita, en ole nyt vain ehtinyt katsoa niitä. Nyt kun selviän tästä julkistuksesta pois, alan tutkia niitä ja katsomaan, syntyisikö uusia Ultra Bra -lauluja.

Lue myös:

    Uusimmat