Ensi kesänä Olympiastadionin täyttää Ultra Bra – onko sen jälkeen tämän nimen vuoro?

Olympiastadionilla on nähty viime vuosina kotimaisista nimistä muun muassa Apulanta, PMMP, JVG, Kaija Koo ja Sunrise Avenue. Ensi kesänä stadionin täyttää Ultra Bra – entä sen jälkeen?

Ultra Bra esiintyy Helsingin Olympiastadionilla lauantaina 23. elokuuta ensi vuonna. Konsertin, tai kukaties konserttien, suunnittelu on jo pitkällä.

– Siis ihan lavan leveys, lavan syvyys, blaa blaa, ekstrasoittajat, orkestraatiot... duuni on aloitettu jo kauan aikaa sitten. Ja kaikki on kesken, kertoo Ultra Bran konserttien visuaalisesta ilmeestä vastaava kitaristi Joel Melasniemi MTV Uutisten haastattelussa.

Tänä kesänä Olympiastadionin täytti kahtena iltana PMMP. Viime vuosina stadionilla ovat esiintyneet tutuista kotimaisista nimistä myös muun muassa Apulanta, Kaija Koo, JVG, Antti Tuisku ja Sunrise Avenue.

Musiikkinostalgialle on siis tilausta ja se myy.

– Mutta tekevätkö bändit comebackeja sen takia, että nostalgia myy tai onko se niin laskelmoitua? Siitä en ole yhtään varma, pohtii yhtyeen toinen naislaulaja Terhi Kokkonen.

– Voihan niissä olla taustalla ihan vilpitön halu tavallaan tehdä uudestaan jotain, mitä on joskus tehnyt. Ei se välttämättä siitä myymisestä ainoastaan ole kiinni.

"On aika riskitöntä ja helppoa tehdä näin"

Niin sanottu nostalgiabuumi siis jatkuu Olympiastadionin kotimaisten nimien konserteissa.

Musiikkilehti Soundin päätoimittaja Mikko Meriläinen uskoo, että tulevaisuudessa Arpan ja Ursus Factoryn kaltaiset hieman tuoreemmat musiikkinimet voivat hyvinkin myydä Olympiastadionin täyteen.

– On aika riskitöntä ja helppoa tehdä näin, kun tällaisia nostalgia-artisteja vielä Suomessa on. Eihän tämäkään tietysti loputtomiin kestä. Meillä kuitenkin on määrällisesti suht pieni valikoima artisteja, jotka voivat tehdä näin, Meriläinen sanoo.

– Mutta eiköhän niitä (kotimaisten nostalgisten nimien konsertteja Olympiastadionilla) vielä muutamana kesänä saada.

Meriläinen pitää nostalgisten, paluun tekevien sekä pitkään pinnalla olleiden nimien stadionkeikkabuumin olevan tämän hetken ilmiö Suomessa.

– Nämä nyt paluita tehneet artistit, heidän kultavuosinaan suomalainen musiikki oli niin valtavan dominoivassa asemassa, että ei se ole ihmekään, että niitä hedelmiä päästään taas uudestaan keräämään, Soundin päätoimittaja toteaa.

– Tai eiväthän kaikki ole edes olleet poissa, mutta pitkän uran tehneet ja edelleen aktiiviset ja suositut artistit.

Ensi kesän Olympiastadionin-täyttäjä on siis Ultra Bra. Vieläkö on jäljellä nostalgiabuumiin sopivia kotimaisia nimiä, jotka vetäisivät stadionin täyteen?

– Varmaan se yleisin nimi, joka tulee mainittua, on jossain vaiheessa tietenkin HIM, Mikko Meriläinen sanoo epäröimättä.

– HIM on siitä hienossa asemassa, että Ville Valo on niin ikoninen hahmo. Ja sitten, kun tarpeeksi kuluu aikaa siitä, kun HIM on ollut syrjässä... Se on jännää, miten kotimaiset nimet keräävät arvostusta lisää, kun ne ovat tauolla.

Kyseinen ilmiö näkyi menneenä kesänä esimerkiksi PMMP:n kohdalla.

– Nythän PMMP oli ihan eri kokoluokassa. Nimenomaan se arvostus ja yleisöpohjan laajuus on aivan eri tasolla. HIMin kohdalla käy varmasti samoin, Meriläinen spekuloi.

– Sitten, kun se jokusen vuoden kuluttua palaa, HIM on takuulla erittäin kysytty.

Lue myös:

    Uusimmat