Nuori suomalaisvahti historiallisessa vireessä NHL:ssä – piti nollan jo toista kertaa putkeen: "Jos hän pelaa noin…"

Tulokasvahti Justus Annunen teki historiallisen tempun Colorado Avalanchessa 2:33
Video: Tulokasvahti Justus Annunen teki historiallisen tempun Colorado Avalanchessa

Justus Annunen loisti Colorado Avalanchen maalilla, kun joukkue kaatoi Chicago Blackhawksin 5–0. Suomalaismaalivahti urakoi nollapelissä 37 torjunnan edestä.

Justus Annunen teki seurahistoriaa Colorado Avalanchen paidassa torjumalla toisen perättäisen nollapelinsä. Temppu on tulokasmaalivahdille ainutlaatuinen Avalanchen ja sen edeltäjän Quebec Nordiquesin historiassa.

Denver Post kirjoittaa, kuinka 23-vuotias Annunen varasti valokeilan toiselta tulokkaalta, Chicagon Connor Bedardilta yön ottelussa torjumalla kaiken, mitä hänen eteensä heitettiin.

– Hän on ollut mahtava, Avalanchen Cale Makar kehui Annusta.

– Hän antaa meille mahdollisuuden voittaa joka kerta pelatessaan. Se on kaikki, mitä voi pyytää. Hän tekee uskomattomia torjuntoja, joten häntä on hauska katsella juuri nyt, Makar jatkoi.

Annunen jakeli kehuja takaisin kenttäpelaajien suuntaan.

– Pojat pelaavat loistavasti edessäni. On erittäin hienoa päästä pelaamaan kauden ensimmäinen kotiotteluni. Yleisö oli mahtava ja oli todella hauska pelata, Annunen myhäili Denver Postille.

Annunen on aloittanut nyt neljä ottelua peräkkäin Coloradon maalilla. 3–6-tappiossa Tampa Bayta vastaan suomalaisvahti ei ollut joukkueensa heikoin lenkki, ja Tampa iski kaksi osumaa tyhjiin. Niukassa 1–2-tappiossa Detroit Red Wingsiä vastaan hän oli Denver Postin kuvailun mukaan vakuuttava. Kahta tappiota seurasivat peräkkäiset nollapelit Chicagoa vastaan.

Annusen torjuntatyöskentelyn taso on Coloradolle potentiaalisesti arvokas asia. Se mahdollistaa ykkösvahti Aleksandar Georgievin lepuuttamisen ja säästää Coloradolta kokeneemman kakkosveskarin metsästyksen perjantaina sulkeutuvilta NHL:n pelaajamarkkinoilta.

– Jos hän pelaa noin, hän pääsee pelaamaan vielä paljon, Coloradon päävalmentaja Jared Bednar lupasi.

Coloradon Mikko Rantanen ja Artturi Lehkonen nappasivat voitossa syöttöpisteet mieheen.

Lue myös:

    Uusimmat