Kultaleijona laittoi show'n pystyyn NHL:ssä – valmentajalta terävä huomio

Kevin Lankinen piti kauden ensimmäisen nollapelinsä Vancouverille 1:25
Katso: Kevin Lankinen piti maalinsa näyttävästi puhtaana. (Video: NHL.com)

Suomalaismaalivahti Kevin Lankinen nappasi entistä tiukemman otteen Vancouver Canucksin aloittavan maalivahdin paikasta nollaamalla jääkiekon NHL:ssä Philadelphia Flyersin. Lankinen torjui Vancouverin 3–0-vierasvoitossa NHL-uransa neljännen nollapelin ja jatkoi mainiota alkukauttaan tuoreessa kanadalaisseurassaan.

Katso Kevin Lankisen nollapelin kohokohdat ylälaidan videolta.

Vuoden 2019 maailmanmestarivahti Lankinen allekirjoitti vasta syyskuussa yksivuotisen ja 875 000 dollarin sopimuksen Vancouverin kanssa, eikä seuran ole tarvinnut pettyä.

Vancouverin neljässä ensimmäisessä ottelussa Lankinen jakoi torjuntavuoron Arturs Silovsin kanssa, mutta suomalaisen otteet ovat olleet huomattavasti latvialaista tasaisempia. Philadelphiaa vastaan Lankinen sai toisen peräkkäisen starttinsa ja torjui joukkueelleen kauden toisen voiton.

– Olen kiitollinen, että pääsin aloittamaan kauden täällä (Vancouverissa) ja saan pelata näille tyypeille. Tunnen oloni hyväksi ja luottavaiseksi. Joukkueeseen oli mukava tulla, sillä tunsin joitakin pelaajia. Oli mahtavaa, miten he toivottivat minut tervetulleeksi, ja oloni on tuntunut hyvältä ihan kaikkien kanssa, Lankinen kiitteli NHL:n verkkosivuilla.

Elias Petterssonin, J.T. Millerin, Quinn Hughesin ja kumppanien tähdittämä Vancouver lähti kauteen yhä korkeammin menestystoivein. Viime keväänä joukkue kaatui pudotuspelien toisella kierroksella vasta seitsemän ottelun jälkeen Edmonton Oilersille, joka eteni voiton päähän mestaruudesta.

– Tämän joukkueen takana on hauska pelata. Pelisysteemimme ja pelaajamme todistavat joka ilta, miten hyvä joukkueemme on, Lankinen totesi.

Myös Vancouverin päävalmentaja Rick Tocchet kehaisi suomalaistulokastaan.

– On vielä aikaista, Tocchet huomautti.

– Mutta hänen kolme otteluaan ovat olleet hyviä. Hänen torjuntatyöskentelynsä on ollut todella vankkaa, hän jatkoi.

Vancouverin maalivahtitilanne on mielenkiintoinen, sillä joukkueen ykkösvahtina viime kausina häärinyt Thatcher Demko on ollut viime keväästä saakka loukkaantuneena. Demkon paluupäivämäärä on vielä hämärän peitossa.

Ex-seura Nashvillella synkkää

Lankisen on saanut uudessa ympäristössä unelma-alun, mutta miehen edellinen joukkue Nashville Predators kyntää jo varsin syvällä. Nashville kärsi tappion myös kauden viidennessä ottelussaan, kun Detroit ryöväsi vierasvoiton maalein 5–2.

Predatorsin pitkäaikainen ykkösvahti Juuse Saros on joutunut poistumaan jäältä tällä kaudella neljästi tappio niskassaan.

Nashvillea maalailtiin ennakkoarvioissa yhdeksi tämän kauden mustista hevosista, sillä joukkue hankki riveihinsä muun muassa kokeneet hyökkääjät Steven Stamkosin ja Jonathan Marchessaultin. Tuska alkaa jo kasvaa kantrikaupungissa.

– Tämä on todella turhauttavaa. Pienet virheet tappavat meidät, kuten kiekonmenetykset ja tappiot aloituksissa, hyökkääjä Ryan O'Reilly manasi.

Lue myös:

    Uusimmat