NYT: Mielenosoittajat keskeyttivät Harrisin kampanjapuheen

Mielenosoittajat vaativat Kamala Harrikselta linjavetoja Israelin sotatoimien tukemisen lopettamiseksi.

Yhdysvalloissa demokraattien presidenttiehdokas Kamala Harrisin puhe kampanjatilaisuudessa keskeytyi palestiinalaisia tukevien mielenosoittajien huudoista, kertoi New York Times.

Varapresidentti Harris piti puhetta Detroitin kaupungissa Michiganin osavaltiossa, kun mielenosoittajat alkoivat huutaa puheen päälle.

– Kamala, Kamala, et voi piiloutua. Emme äänestä kansanmurhan puolesta, mielenosoittajat huusivat.

Harris ei vaikuttanut häkeltyvän tilanteesta.

–  Jos haluatte Donald Trumpin voittavan, sanokaa se. Muussa tapauksessa, minä puhun, sanoi hetkeä aiemmin republikaanien vastaehdokastaan kommentoinut Harris.

Protestoijat eivät suostuneet poistumaan paikalta vaan jatkoivat huutamistaan.

–  Olen täällä, koska uskon demokratiaan. Uskon, että jokaisen äänellä on merkitys. Mutta minä puhun nyt. Minä puhun nyt, Harris sanoi.

Hetken ajan oltiin pattitilanteessa, kun mielenosoittajat eivät lopettaneet häiriköintiä, mutta heitä ei myöskään poistettu paikalta.

Lopulta heidät kuitenkin poistettiin paikalta, lehti raportoi.

Liike vaatii aseidenvientikieltoa Israeliin

Ennen kampanjatilaisuuttaan Harris puhui lyhyesti Uncommitted National Movement -liikkeen perustajien kanssa. Liike mobilisoi kymmeniätuhansia äänestäjiä Michiganissa pidättäytymään äänestämästä presidentti Joe Bidenia tämän vuoden esivaaleissa, koska tämä on tukenut Israelin sotaa Gazassa.

Perustajat sanoivat New York Timesille kertoneensa Harrisille ja tämän kanssa kampanjoivalle varapresidenttiehdokas Tim Walzille, että he haluaisivat tukea Harrisia, mutta äänestäjät haluavat varapresidentin harkitsevan aseidenvientikieltoa Israeliin, jotta verilöylylle saataisiin välittömästi loppu.

Harris oli kuunnellut tarinoita michiganilaisista, joiden perheenjäseniä on kuollut Gazassa. Liikkeen perustajat olivat myös pyytäneet häneltä tapaamista aseidenvientikieltoa koskevaan pyyntöön liittyen. Harris oli antanut ymmärtää olevansa avoin ehdotukselle tapaamisesta ja esitellyt perustajat tiimilleen.

Liikkeen äänillä voi olla ratkaiseva merkitys vaaleissa, sillä vuoden 2016 presidentinvaaleissa Donald Trump voitti osavaltiossa vain reilun 10  000 äänen turvin.

Heinäkuun lopulla Harris tapasi Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun

Hän sanoi tuolloin tehneensä Netanjahulle selväksi huolensa Gazan humanitaarisesta tilanteesta ja siviiliuhrien määrästä.

–  Emme voi antaa itsemme turtua kärsimykselle, enkä aio olla vaiti, hän kommentoi tapaamista jälkikäteen.

Harris kuitenkin sanoi myös, että Israelilla on oikeus puolustaa itseään.

Lue myös:

    Uusimmat