Varapresidenttiehdokas Walz Harrisille: "Kiitos, että toit takaisin ilon"

Yhdysvaltain varapresidentti ja demokraattien presidenttiehdokas Kamala Harris aloitti tiistaina kampanjointinsa vastavalitun varapresidenttiehdokkaansa, Minnesotan kuvernööri Tim Walzin kanssa.

– Taistelemme tulevaisuudesta, jossa puolustamme kaikista perustavanlaatuisimpia vapauksiamme, Harris sanoi hurraaville kannattajille Philadelphiassa, Pennsylvanian osavaltiossa.

Harris sanoi, että on etsinyt kanssaehdokkaakseen kumppania, jonka kanssa voi rakentaa valoisampaa tulevaisuutta.

– Johtajaa, joka auttaa yhdistämään kansakuntamme ja viemään meitä eteenpäin. Keskiluokan puolesta taistelijaa. Patrioottia, joka uskoo, kuten minäkin, Amerikan poikkeukselliseen lupaukseen, Harris sanoi.

Nämä ominaisuudet Harris löytää Walzista, joka on toiminut Minnesotan kuvernöörinä vuodesta 2018 lähtien. Ennen kuvernöörin tehtäviään Walz edusti Minnesotaa kongressin edustajainhuoneessa viiden kauden ajan.

Walzin ehdokkuus vaikutti innostaneen demokraattien kannattajia, sillä Harrisin presidenttikampanja keräsi alle päivässä 20 miljoonaa dollaria sen jälkeen, kun Walzista tuli tiistaiaamuna Harrisin varapresidenttiehdokas, kertoi CNN.

Walzin monet roolit

Esitellessään Walzia Harris kävi läpi tämän saavutuksia moninaisissa rooleissa poliittisen uran lisäksi aina perheenisänä, sotilaana, valmentajana ja opettajana.

– Tim Walz oli sellainen opettaja, josta jokainen amerikkalainen lapsi unelmoi. Sellainen opettaja, jonka jokainen lapsi ansaitsee, Harris hehkutti.

Harris sanoi, että Walz saa ihmiset unelmoimaan isosti ja saa heidät tuntemaan, että he kuuluvat joukkoon.

– Ja sellainen varapresidentti hänestä tulee, hän jatkoi.

Harris sanoi, että he jakavat Walzin kanssa samat arvot.

– Me molemmat uskomme ihmisten nostamiseen heidän alaslyömisensä sijaan. Kun katsomme amerikkalaisia, näemme naapureita, emme vihollisia.

Harris lupasi, että heidän kampanjansa tulee tavoittamaan kaikki amerikkalaiset ja että he tulevat myös palvelemaan kaikkia amerikkalaisia.

– Kun me taistelemme, me voitamme, Harris päätti puheensa.

Politiikkaan nuorten kannustamana

Walz, joka vaikutti liikuttuneen Harrisin kehuista ja yleisön tuesta, kiitti puheensa aluksi Harrisia siitä, että tämä valitsi hänet kanssaehdokkaakseen.

– Ja ennen kaikkea, kiitos, että toit takaisin ilon, Walz sanoi, viitaten demokraattien uudelleen löytyneeseen kampanjaintoon, joka vaikutti olevan hukassa presidentti Joe Bidenin ehdokkuuden aikana.

Puheessaan Walz kertoi taustastaan lukion opettajana ja amerikkalaisen jalkapallon valmentajana.

– Opiskelijoideni kannustamana lähdin ehdolle, hän kertoi poliittisen uransa alusta.

Hän avautui myös perheestään ja muun muassa siitä, että he olivat opettajavaimonsa kanssa käyneet hedelmöityshoidoissa, ennen kuin heidän tyttärensä Hope syntyi.

Varapresidenttiehdokas otti myös roolinsa republikaaniehdokkaan ja entisen presidentin Donald Trumpin vastavoimana ja sätti tämän presidenttikauden hallintoa muun muassa jäätymisestä koronapandemian edessä, talouden heikentämisestä ja rikollisuuden lisääntymisestä.

– Väkivaltaiset rikokset lisääntyivät Donald Trumpin aikana, hän sanoi.

– Eikä siihen lasketa edes rikoksia, joita hän itse teki, Walz lisäsi.

"Nämä tyypit ovat ihan hiton outoja"

Osansa sai myös Walzin vastaehdokas republikaanien J. D. Vance, johon Walz vertasi itseään.

– Kuten kaikki tavalliset ihmiset, minä vartuin sydänmailla. J. D. opiskeli Yalessa, hänen uransa rahoittivat Silicon Valleyn miljardöörit, Walz sanoi.

Hän sanoi odottavansa innolla Vancen kohtaamista vaaliväittelyssä.

– En malta odottaa, että pääsen väittelemään hänen kanssaan, Walz sanoi aiheuttaen huutomyrskyn kannattajissa.

Hän myös toisti nyt jo tavaramerkkisutkautuksensa, jonka ovat sittemmin ottaneet omakseen muutkin demokraatit, ja kutsui Vancea ja muita republikaaneja oudoiksi.

– Haluan kertoa teille vain yhden huomion, jonka tein. Minun on vain pakko sanoa se, kyllä te tiedätte. Nämä tyypit ovat karmivia, ja kyllä, ihan hiton outoja.

Lue myös:

    Uusimmat