Kamala Harris: Yhdysvallat valmis valitsemaan naispresidentin

Trump puhui kannattajilleen presidentin "äärimmäisistä voimista".

Kun Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin on enää kaksi viikkoa aikaa, varapresidentti ja demokraattien presidenttiehdokas Kamala Harris ja kilpakumppani republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump kiertävät vaa'ankieliosavaltioita ja pyrkivät valtaamaan tilaa radioaalloilla ja podcasteissa.

Harris kertoi tiistaina uskovansa, että Yhdysvallat on "ehdottomasti" valmis naispresidenttiin. Harris ei epäröinyt, kun asiaa kysyttiin NBC-kanavan haastattelussa. Samalla hän kuitenkin huomautti, että hänen ehdokkuutensa on ennen kaikkea "uuden sivun kääntämistä".

– Ihmiset ovat kyllästyneitä Donald Trumpiin ja hänen lähestymistapaansa, koska se on täysin keskittynyt häneen itseensä, hän sanoi.

Pohjois-Carolinassa kannattajilleen puhunut Trump kertoi eri viestiä.

– Näissä vaaleissa valinta tehdään sen väliltä, saammeko neljä vuotta lisää epäpätevyyttä, epäonnistumisia ja katastrofeja vai aloitammeko maamme historian neljä parasta vuotta, hän sanoi.

Trump kutsui toistuvasti Harrisia ja tämän varapresidenttiehdokasta Tim Walzia tyhmiksi.

Floridassa puhuessaan Trump kertoi erikoisia tarinoita latinoäänestäjilleen.

– Presidenttinä sinulla on valtavasti -- sitä kutsutaan äärimmäiseksi voimaksi. Sinulla on äärimmäistä voimaa, hän sanoi.

– Voit esimerkiksi vain sanoa, että "sulkekaa rajat" ja rajat suljetaan, Trump jatkoi.

Obama räppäämässä Eminemin vanavedessä

Harrisin kampanjatyöhön on osallistunut muun muassa entinen presidentti Barack Obama sekä useita julkisuuden hahmoja.

Tiistaina rap-muusikko Eminem puhui lyhyesti Harrisin kampanjatilaisuudessa Detroitissa Michiganin osavaltiossa. Hän kannusti kaikkia ihmisiä äänestämään ja sanoi uskovansa Harrisin tukevan tulevaisuutta, jossa sananvapautta suojellaan ja ylläpidetään.

– En usko, että kukaan haluaa Amerikkaa, jossa ihmisten täytyy pelätä rangaistusta, jos kerrot, mitä mieltä olet asioista, hän sanoi.

Tämän jälkeen Eminem toivotti lavalle entisen presidentin Obaman, joka yllätti kuulijat esiintymisellään.

– En yleensä hermoile, mutta tunsin jotain seuratessani Eminemiä, Obama sanoi.

Sitten hän villitsi yleisön lausumalla räpinomaisesti pätkän Eminemin Lose Yourself -hitin lyriikoita, joissa kerrotaan jännittämisestä.

Lue myös:

    Uusimmat