Ohhoh, eikö Tappara olekaan ykkössuosikki? Karri Kivi lataa kovaa tekstiä SM-liigan tähtinipusta

Liigaviikko: Nämä neljä joukkuetta marssivat suoraan puolivälieriin SM-liigassa 14:01
Liigaviikko: Nämä neljä joukkuetta marssivat suoraan puolivälieriin SM-liigassa

Uusi SM-liigakausi käynnistyy huomenna tiistaina, kun ohjelmassa on seitsemän ottelun kierros. Kun puhutaan suurimmista mestarisuosikeista, kolmen edelliskevään ykköstä Tapparaa ei voi jättää mitenkään pois laskuista. Mutta onko Tappara suurin suosikki? MTV Urheilun asiantuntija Karri Kivi ei lähde tätä täysin suoraan linjaamaan.

Tappara voitti viime kaudella mestaruuden, vaikka se teki ison muutoksen, kun ruotsalainen Rikard Grönborg asteli kirvesrintojen uudeksi päävalmentajaksi. Tappara vaihtoi Jukka Rautakorven ja Jussi Tapolan viitoittamalta tieltä aivan toiseen suuntaan, kun se pelasi syksyllä melkoista ”flowkiekkoa”. Keväällä Tappara otti askeleita lähemmäs ”normaalia”, mikä siivitti sen mestaruuteen asti.

Voittojuhlinnan jälkeen ovi on käynyt oikein kunnolla Tapparassa. Lähtijöiden listalta löytyvät muun muassa Anton Levtchi, Veli-Matti Vittasmäki ja Liigan viime kauden maalivahtikuningas Christian Heljanko.

Tulijoita on, mutta isossa kuvassa voi pyöritellä sitä, että onko Tappara jopa heikentynyt.

Liigaviikko-ohjelman juontaja Teemu Niikko kysyi MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntijalta Karri Kiveltä siitä, että lähteekö Tappara suurimpana suosikkina myös uuteen kauteen?

– Noo… ehkä, Kivi toteaa varovaisesti.

– Menetykset ovat niin kovia. Härregud! Kivi kauhistelee.

– Viime vuonna kun kysyttiin, että ketkä ovat ennakkosuosikkeja, niin HIFK ja Tampereen joukkueet nousivat esille. Nyt on paljon enemmän kysymysmerkkejä johtuen siitä, että muutamat joukkueet ovat vahvistuneet ja tamperelaiset ovat paperilla hieman heikentyneet. Se taas luo runkosarjaan yllätyksellisyyttä, Kivi miettii.

Kivi nostaa esiin yhden erittäin kovan mustan hevosen, kun puhutaan suurimmista suosikeista:

Oulun Kärpät.

Pohjoiseen on hankittu kesän aikana melkoisia tähtinimiä kuten Michal Kovarcik, Ben Tardif, liigan parin kauden takainen maalipörssin voittaja Reid Gardiner, Josh Melnick ja jättimäinen Austin Rueschhoff.

Kaiken lisäksi SM-liigan viime kauden maalipörssin voittaja Teemu Turunen jatkaa Kärppien riveissä.

MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Karri Kivi vakuuttui, kun hän näki oululaisjoukkueen livenä.

– Kärpät on ylivoimaisesti parhaassa moodissa tällä hetkellä. Heille on erittäin selvää, että mitä he tekevät. Tuossa tekemisessä oli tosi iso ero muihin joukkueisiin nähden, mitä tässä harjoituskaudella on tullut todistettua, Kivi lataa.

Jutun yläreunan videolla Liigaviikko perkaa SM-liigan neljä suurinta suosikkia.

MUUT OSAT:

Liigaviikko: Hurjien paineiden keskellä oleva Ville Peltonen tarvitsee voittoja heti – tässä ovat kärjen haastajat SM-liigassa 9:52
Liigaviikko: Hurjien paineiden keskellä oleva Ville Peltonen tarvitsee voittoja heti – tässä ovat kärjen haastajat SM-liigassa

Liigaviikko: Karri Kivi teki merkittävän huomion Jyväskylässä – tämä nelikko kipuaa vaivoin SM-liigan pudotuspeleihin 8:30
Liigaviikko: Karri Kivi teki merkittävän huomion Jyväskylässä – tämä nelikko kipuaa vaivoin SM-liigan pudotuspeleihin

Tämä nelikko jää hännille SM-liigassa – Karri Kivi ennakoi tulokasvalmentajalle vaikeita aikoja 6:37
Tämä nelikko jää hännille SM-liigassa – Karri Kivi ennakoi tulokasvalmentajalle vaikeita aikoja

Lue myös:

    Uusimmat