Olli Halonen avoimena kivisestä urataipaleestaan – moni kehotti miettimään unelmat uusiksi: "Se kesti järkyttävän kauan"

Olli Halonen nimeää pahimmat TTK-kilpakumppaninsa 1:35
Videolla: Olli Halonen nimeää pahimmat TTK-kilpakumppaninsa

Muusikko Olli Halonen kertoo Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa siitä, kuinka haastavan polun kulki lyödäkseen läpi musiikillaan.

Tanssii Tähtien Kanssa  -ohjelman ensimmäisessä jaksossa kukin tähtioppilaista kertoo omista lähtökohdistaan tanssitaipaleelleen. Näin tekee myös muusikko Olli Halonen, joka astelee pian ensi kertaa tanssiparketille suomalaisten arvioitavaksi tähtiopettajansa Kerttu Niemisen  kanssa.

Halonen pohtii jaksossa myös omaa matkaansa menestykseen. Hän kertoo olevansa erityisen ylpeä itsestään sen suhteen, että hän jaksoi pitkään tavoitella omaa unelmaansa. 

– Se kesti järkyttävän kauan, Halonen kertaa jaksossa. 

– Päätin sen jo joskus 14–15-vuotiaana, että mitä minusta tulee, ja sitten 19-vuotiaana muutin Helsinkiin. Ja olin varma, että se tapahtuu heti, mutta lopulta se tapahtui 32- tai 33-vuotiaana. Siinä sai vaan hakata päätä seinään aivan älyttömän pitkään. 

Halosen mukaan ennen kuin hän löi läpi musiikillaan, olivat ihmiset hänen ympärillään kehottaneet yksi toisensa jälkeen tätä luopumaan unelmastaan. 

– Oikeastaan kaikki ihmiset ympärillä suoraan ilmoittivat, että toi on vaan typerää, että "se juna meni jo, olet yli 30, se olisi jo tapahtunut, jos se tapahtuisi, tuo on vaan hölmöyttä, ettei osaa päästää irti jostain nuoruuden haaveesta". 

Lopulta menestys kuitenkin tapahtui Halosen kohdalla. Hän kertookin jälkikäteen ajatelleensa hänen polkunsa olleen todellinen "suomalaisen sisun tuhkimotarina" ja olevansa siitä äärimmäisen ylpeä. 

Sitämietinainapaljon,kuntapahtuujotainhienoaurallani, ettäeivitsi, tämäeihelpostitullut. Tai ainakinitsestätuntuu, ettätämä on ansaittua ja minulla on lupa olla ylpeä ja onnellinenasioista, joitaminulletapahtuu 

Halonen kuvailee jaksossa, että hänen "ainut lahjansa" on kyky tehdä töitä. Sen varaan hän kertoo rakentaneensa koko uransa sekä elämänsä. 

– En ole yhtään lahjakas, ainakaan musiikissa ollenkaan, olen lahjakas vain tekemään töitä. Minulle asioiden oppiminen ja kehittäminen vaatii valtavasti enemmän töitä kuin muilla, mutta sitten taas olen aina pystynyt siihen ja olen vaan suhtautunut siihen niin, että minun pitää vain tehdä enemmän. Mutta sitten lopulta pystyn kyllä samoihin asioihin, kuin muut. 

– Nyt saadaan selville, päteekö tämä sama asia tanssimiseen. Aika nollasta lähden, mutta toivotaan, että pääsisin pitkälle. Olisi se ihanaa, että jouluna olisin hyvä tanssija. 

Tanssii Tähtien Kanssa alkaa sunnuntaina 1. syyskuuta esittelyjaksolla MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla. Ensimmäinen suora lähetys sunnuntaina 8. syyskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat