Olympiakehässä upea suomalaishetki: "Pysähtyvät tottelemaan Pihlan suoria"

Komean voiton ensimmäisessä olympiaesiintymisessään ottanut nyrkkeilijä Pihla Kaivo-oja vakuutti otteillaan kokeneen valmentajansa Maarit Teurosen.

21-vuotias tamperelainen otti kaikin tuomaripistein voiton Sambian Margaret Tembosta ja jatkaa neljännesvälieriin Yhdysvaltain Jennifer Lozanoa vastaan. Ottelu on vuorossa torstaina.

Kaivo-oja ei halunnut kommentoida suoritustaan medialle, mutta valmentaja Maarit Teuronen kävi läpi suojattinsa kamppailun.

– Se näytti ihan hyvältä ekaksi otteluksi. Uusi tilanne, vaikka painotin sitä, että kehä on sama ja tuttua hommaa mennään sinne tekemään.

– Siellä tuli tosi hyviä onnistumisia, mitä olemme harjoitelleet. Siitä minä olen älyttömän tyytyväinen, että tällaisessa paikassa hän pystyi sen tekemään, Teuronen iloitsi.

Tembo on otellut erittäin vähän eikä hänestä ollut juuri ennakkokäsitystä. Siksi Teuronen kehotti Kaivo-ojaa varovaisuuteen, mikä näkyikin kehässä.

– Ei tiedetty yhtään, koska sieltä voi tulla joku tuulimylly. Ollaan koko ajan valmiina reagoimaan – se oli se juttu, että ei lähdetä soitelleen sotaan. Kun ei tiedetty yhtään, kuinka kovaa vetää esimerkiksi vastapalloon, Teuronen totesi.

– Livenä en ole nähnyt ikinä. Videoita olin katsonut, että se on aina eri katsoa videoita kuin nähdä livenä. Tiedettiin vähän sitä tyyliä, että osattiin varautua.

Tembo tulikin otteluun melko kovaa, mihin Kaivo-oja vastasi napakalla tarkkuudella.

– Ne kyllä pysähtyvät tottelemaan noita Pihlan suoria. Kyllä se tulointo siitä sitten vähän himmenee, Teuronen hymyili.

Lue myös:

    Uusimmat