Pihla Kaivo-oja puhuu viimein ratkaisunsa taustoista: "Täältä tullaan ja kovaa"

Olympianyrkkeilyn puolivälierässä tappion kokenut Pihla Kaivo-oja asteli suomalaismedian eteen pidettyään viikon hiljaiseloa Pariisin olympialaisissa.

Kaivo-oja taisteli välieräpaikasta turkkilaista maailmanmestaria Buse Naz Cakiroglua vastaan, mutta koki tappion yksimielisellä tuomaripäätöksellä. 

Ottelu jätti 21-vuotiaalle Kaivo-ojalle sopivasti parannettavaa seuraavalle olympiadille. Esitys oli silti rohkaiseva. Kaivo-oja haastoi, oli aktiivinen ja rohkea kokeneen Cakiroglun edessä.

– Oli aikamoista liukasta menoa turkkilaiselta. Tuntui, ettei ihan päässyt pitämään sitä omaa rytmiä, mikä oli tavoitteena. Oli aika tarkkaa tekemistä, Kaivo-oja tiivisti.

Cakiroglu onnistui houkuttelemaan Kaivo-ojan päälle lyöden kovaa vastaan. Paremmuudesta ei jäänyt epäselvyyttä. Kaivo-ojan päätähtäin on neljän vuoden päästä Los Angelesin olympialaisissa, mihin Pariisin jaettu viides sija antaa melkoisesti voimia.

– Olisi pitänyt olla vähän enemmän tilanteen päällä ja rohkeasti pitää omaa tempoa ja rikkoa vastustajan tyyliä, mutta tänään se ei nyt riittänyt.

– Kyllähän se on koko ajan ollut päätavoitteena se Losi, että kyllä täältä tullaan ja kovaa, ja hampaankoloon jäi. Sitä kohti koko ajan, Kaivo-oja totesi.

Kaivo-oja ei ole puhunut kisojen aikana käymiensä otteluiden jälkeen medialle. Nyt hän avasi ratkaisunsa taustoja.

– En ole seurannut kisojen aikana mediaa. Olen sulkenut sen tietoisesti pois ja keskittynyt olennaiseen. 

– Koen, että kun kisat ovat kesken, niin kaikki ansaitsevat saada työrauhan, koska me urheilijat olemme täällä tekemässä parhaamme. Sitä urheilua, niin siihen täytyy saada keskittyä ja antaa kaikkensa, Kaivo-oja kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat