"Ärsyttävä" vastustaja jyräsi suomalaisottelijan ohi olympiamitaleille: "Oli ihan arvattavissa"

Pihla Kaivo-ojan olympialaisten nyrkkeilyn puolivälierässä kukistanut turkkilainen MM-kultamitalisti Buse Naz Cakiroglu oli juuri niin ärsyttävä vastustaja kuin suomalaisleiri osasi odottaa.

Cakiroglu houkutteli Kaivo-ojan kulmissa päälle ja kumautti joka kertaa suojauksen jälkeen kovaa takaisin. 21-vuotias suomalaisottelija sai poistua kehästä yksimielisellä tuomaripäätöksellä tappion kokeneena.

Ylen tv-selostuksessa Cakiroglun odottelevaa tyyliä kuvailtiin ”ärsyttäväksi” ja sama tunne jäi varmasti monelle ottelua seuranneelle. Turkkilainen oli myös ärsyttävän hyvä.

Kaivo-ojan kokenut valmentaja Maarit Teuronen osasi odottaa, että Cakiroglu ottelee puolivälierässä juuri tähän tyyliin.

– Se oli ihan arvattavissa ja tuommoisessa pitäisi pystyä pitämään oma ottelurytmi, mutta siihen ei vielä pystynyt, Teuronen totesi Kaivo-ojasta.

– Ihan ei Pihla tänään parhaimpaansa pystynyt, mutta se on ihan ymmärrettävää. Ihan äärettömän kova paikka nuorelle nyrkkeilijän alulle, mutta siihen nähden veti tänäänkin hyvin. 

Kaivo-ojan suurimmat tavoitteet ovat vasta neljän vuoden päässä Los Angelesin olympialaissa. Pariisi tuli vastaan yllättävänkin nopeasti, mihin nähden puolivälieräpaikka oli melkoinen saavutus. Teuronen oli suojatistaan ylpeä, vaikka kaikkea ei Kaivo-ojasta saatu irti mitalisaumassa.

– Yritin vain sanoa, että jalat liikkeelle, hämyjen kautta pitää mennä ja kakkosaalloista saada ne osumat.

– Parasta Pihlaa ei ollut kehässä, mutta tähän paikkaan se oli se, mihin pystyttiin. Tyytyväinen minä siihen olen, miten hän on koko kevään vetänyt.

– Vastustaja oli tosi kova. Hyvin pään piti kylmänä. Kyllä siinä paljon hyvääkin oli, vaikka askeleen oltiin jäljessä, Teuronen kommentoi.

Lue myös: