Olympiasensaatio Heili Sirviö, 13, tekee historiaa

Suomen olympiasensaatio, 13-vuotias rullalautailija Heili Sirviö on kutsuttu mukaan arvostettuun X Games -kilpailuun. Samalla Sirviö tekee suomalaista urheiluhistoriaa.

Heili Sirviö, 13, teki historiallisen saavutuksen jo Pariisin olympialaisissa, kun hän sijoittui skeittauksen parkissa komeasti viidenneksi. Nyt hän laittaa historian kirjat jälleen uuteen uskoon, sillä hänestä tulee nuorin suomalainen, joka kisaa X Games -kilpailuissa. 

Sirviön lisäksi X Gamesissa nähdään toinen Suomen lipun alla olympialaisissa kisannut skeittaaja Lizzy Armanto. Kerta on ensimmäinen, kun X Gamesissa kaksi suomalaista on mukana rullalautailussa. Skeittauksessa Sirviön ja Armanton lisäksi mukaan valittiin vain kymmenen skeittajaa.

– Olen unelmoinut kutsusta X Gamesiin joka päivä viimeiset kaksi vuotta. Nyt se tuli ja fiilis on sanoinkuvailematon, Heili Sirviö sanoo tiedotteen mukaan.

X Games on erittäin arvostettu kilpailu skeittaajien keskuudessa. Viime vuonna suorana netissä toistetut videolähetykset keräsivät 4,6 miljoonaa seuraajaa ja paikan päällä katsojia oli 50 000. Tämän vuoden X Gamesin järjestetään syyskuussa Japanissa.

Heili Sirviö saa myös uuden sponsorin, kun IT-yhtiö Luoto lähtee tukemaan hänen uraansa. 

Lue myös:

    Uusimmat