Tämä resepti on tehty syyskuussa 2013 Julkkis Big Brotheria varten!
Kuinka asukkaat selviytyivät leivontatehtävästä? Lue lisää BB-sivuilta!
Tarvitaan:
1 pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25–30 cm
1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)
Täyte:
2 dl vaniljarahkaa (200 g)
1 muna
1 dl lemon curdia
6-8 pientä omenaa lohkoina
½ sitruunan mehu
1 dl marjoja
Päälle:
2 dl marjoja
(½ dl hunajaa juoksevana)
Tee näin:
Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Sekoita rahkaan muna ja lemon curd. Kaada seos piirakkapohjalle. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi kippoon, jossa on sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Asettele lohkot piirakalle limittäin ympyräiseen muotoon ja laita keskelle marjoja. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30 - 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.
Koristele keskusta paistamisen jälkeen tuoreilla marjoilla. Valuta halutessasi päälle hunajaa, kuumenna se tarvittaessa juoksevaksi.
VINKKI: Vaihteluna omenan tilalle voit kokeilla esimerkiksi luumuja tai aprikooseja.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Julkkis-BB: Anu ja Aleks koristelevat piirakkaa!
Sumo video id