Mustikka-tuorejuustopiirakka kätevästi
Myllyn Paras valmiista pakastetaikinoista voit valita Pyöreät Piirakkataikinat, joita saa sekä suolaisiin että makeisiin piirakoihin. Taikinat ovat pehmeistä rasvoista leivottuja, valmiiksi pyöreän muotoisia laktoosittomia taikinapohjia. Ne on helppo painella pyöreään vuokaan. Vuokaa ei tarvitse edes voidella, lisää vain täyte ja paista uunissa.
Ainekset
- n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka
Pohja
- 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)
Täyte
- 3 dl mustikoita (jäisinä, jos pakaste)
- 100 g (vanilja)tuorejuustoa
- 2 kananmunaa
- n. 2 rkl sokeria
- 1tl vaniljasokeria
Valmistusohje
TEE NÄIN:
Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti, levitä pohjalle mustikat. Pehmitä tuorejuustoa hieman sekoittaen sitä, lisää kananmunat ja sokeri sekaan. Kaada seos mustikoiden päälle.
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.
VINKKI: Kokeile myös muilla marjoilla tai hedelmäpaloilla.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku