Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Satokauden rommirusinapiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pyöreä Piirakkataikina on muotonsa takia helppo painella pyöreään vuokaan. Rommirusinapiirakan täytteessä maustettu rahka tuo pehmeyttä piirakkaan ilman raskasta kermaa. Täytteeseen sopivat omenat (valele sitruunamehulla, jos haluat niiden pysyvän vaaleina), luumut tai kirsikat.

Pohja

  • 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)

Täyte

  • 1 tlk rommirusina-, omena-, kaneli- tms. maustettua rahkaa (200 g)
  • 4-5 pientä omenaa tai luumua lohkoina
  • 100 g rusinoita (1½ dl)
  • 3-4 rkl rommia tai hieman rommiesanssia + vettä
  • 75 g mantelilastuja (1 pss)

Valmistusohje

Imeytä rusinat yön yli rommissa (tai mielellään vähintään tunnin ajan).

Tarvitset Noin 25-30 cm:n halkaisijaltaan olevan pyöreän piirakkavuoan. Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.

Levitä pohjalle maustettu rahka, sen päälle rommirusinat ja sitten omenat ohuina lohkoina ympyräiseen muotoon. Ripottele pinnalle mantelilastut.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 minuuttia kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Vinkki: Voit käyttää omenoiden tilalla noin 3 dl kirsikoita.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäpiirakka