Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Viehkeä vattupiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kesällä herkutellaan vadelmilla. Pyöreillä piirakkapohjilla syntyy helposti ja kätevästi maukas herkku kahvipöytään.

Ainekset

  • n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka

Pohja

  • 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)

Täyte

  • 100 g vadelmahilloa
  • 2-3 dl vadelmia
  • 2-3 dl karhunvadelmia
  • 2 dl maitorahkaa tai maustettua rahkaa
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 2 munaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ dl sokeria
  • 1 dl kookoshiutaleita

Valmistusohje

Painele sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä päälle hillo, vadelmat sekä rahka, johon on sekoitettu kookosmaito ja muna.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä paksumpi piirakka ja pidempi paistoaika.

VINKKI: Jos et saa karhunvadelmia, käytä piirakkaan n. 5 dl vadelmia. Myös mustikat, puolukat ja lakat sopivat. Kookosmaidon tilalla voi käyttää kermaa tai kermaviiliä

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Vadelmapiirakka