Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sitruunainen rahkapiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Leivo sitruunainen, herkullinen rahkapiirakka tarjottavaksi vaikka pääsiäisen pyhinä tai koristele mieleiseksesi ja teemaan sopivaksi.

Tarvitaan

  • 1 pyöreä vuoka (halkaisija 25-28 cm)

Pohja

  • 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)

Kypsälle pohjalle

  • 1 dl vaniljamaitoa (maitoa + vaniljasokeria)
  • 2-3 dl lemon curdia
  • 1 greippi, pomelo tai 2 appelsiinia lohkoina

Täytevaahto

  • 2 valkuaista
  • 0,5 dl tomusokeria
  • 2 tlk sitruunarahkaa (400 g)

Koristeeksi

  • 0,5 dl pääsiäisrakeita
  • sitruunamelissanlehtiä

Valmistusohje

Pyöreä Piirakkataikina on rypsiöljyllä leivottu, pyöreän muotoinen laktoositon taikina, joka on helppo painella pyöreään vuokaan. Vuokaa ei tarvitse erikseen voidella. Piirakkapohja on helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta – tämä opii erilaisten makeiden piirakoiden leivontaan. Suolaisten piirakoiden leivontaan löytyy vastaava tuote punaisella pakkauksella.

1. Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilällä kauniin kullan keltaiseksi, noin 10-15 min. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

2. Valmista täytevaahto. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi, lisää sitruunarahka varovasti nostellen joukkoon.

3. Kostuta torttupohja vaniljaisella maidolla hyvin. Levitä päälle sitruunatahna, hedelmälohkot ja täytevaahto. Koristele pääsiäisrakein ja sitruunamelissanlehdin.

Vinkki: Voit tehdä myös muulloin kuin pääsiäisen aikaan, koristele silloin muilla nonparelleilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Sitruunapiirakka