Onko Flow pelkkää poseeraamista musiikin kustannuksella? Taiteellinen johtaja: Kävijät ovat kuin artisteja itsekin

Flow Festival juhlii 20-vuotista taivaltaan Helsingin Suvilahdessa. Aluksi pienen piirin tapahtuma on paisunut 20 vuodessa yhdeksi Suomen suurimmista festivaaleista. Viime vuosina kävijämäärä on huidellut 90 000:ssa. 

Alusta asti mukana olleen taiteellisen johtajan Tuomas Kallion mukaan suuri muutos viime vuosina on ollut suuren luokan amerikkalaisartistien entistä harvemmat käynnit Euroopassa. 

– Ne palkkiot, mitä he saavat Amerikassa ovat kasvaneet radikaalisti. Tässä on tapahtunut jonkinlainen gäppi Euroopan ja Yhdysvaltojen välillä, ja se on vähän muuttanut eurooppalaista festivaalikenttää. Vähemmän näkyy näitä isoja amerikkalaisnimiä nykyään. 

Tähän nähden Kallio on tyytyväinen, että Flow onnistui kiinnittämään perjantaille amerikkalaiset Halseyn ja Janelle Monaen. Muita vetonauloja ovat tänä vuonna muun muassa PJ Harvey,Fred Again ja Pulp

Musiikin lisäksi Flowssa korostuvat festarikansan värikkäät asut. Näyttäytymisestä on tullut monelle tärkeä osa festivaalia. Joitakin ihmisiä jatkuva selfieiden napsiminen ärsyttää, mutta Tuomas Kallio ei sitä ongelmana. 

– Ajattelen sitä itseilmaisun kautta. Meidän kävijät ovat tavallaan osa sitä sisältöä ja kuin artisteja itsekin. 

– Se on mielestäni makea juttu. En ole mikään muotiasiantuntija, mutta arvostan sitä, että ihmiset panostavat ja haluavat ilmaista itseään tyylin ja vaatteiden kautta. Olihan se taas upean näköistä, kun väki alkoi taas portista sisään valumaan.

Lue myös:

    Uusimmat