Onko Joe Biden, 81, enää kykenevä presidentiksi? Maailmanselittäjät: "Kaikkea pitää katsoa vaalisilmälasien läpi"

Miksi Bidenin ikä puhuttaa enemmän kuin Trumpin? 1:11
Miksi Bidenin ikä puhututtaa enemmän kuin Trumpin? Ulkomaantoimittajat vastaavat.

Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin ikä on puhututtanut tasaisin väliajoin. MTV Uutisten ulkomaantoimittajat ruotivat Maailmanselittäjät-raadissa, onko Biden enää kykenevä presidentiksi. 

Viimeisin kohunpoikanen nousi Normandian maihinnousun muistopäivän seremonioissa Ranskassa, kun videolle tallentui pätkä, jossa Biden näytti yrittävän istua ilman tuolia. Videon on kuitenkin myös spekuloitu olevan manipuloitu. Bidenin pitämä puhe Normandiassa oli tiukkasanainen etenkin Venäjää kohtaan. 

– Bidenilla tuntuu olevan sellainen taipumus, että silloin kun todella tarvitaan voimakasta esiintymistä, niin hän kyllä kykenee siihen, sanoo MTV Uutisten ulkomaantoimittaja Kalle-Ville Lahtinen

Lahtinen korostaa myös, että vaalivuonna kaikkia lausuntoja ja videoita kohtaan täytyy olla kriittinen, olivat ne sitten Bideniin tai Trumpiin kohdistuvia. 

– Kaikkea pitää katsoa vaalisilmälasien läpi, Lahtinen sanoo.

Biden on silti 81-vuotiaana Yhdysvaltojen historian vanhin presidentti. Kannatuskyselyissä näkyy demokraattiäänestäjien huoli Bidenin iästä ja työsuoriutumisesta. 

– Jos ajatellaan, että tästä on vielä neljä vuotta edessä, niin totta kai pitää olla hieman huolissaan, sanoo MTV Uutisten toimittaja Sanna Voltti. 

Donald Trump on myös jo 77-vuotias, ei nuori mies hänkään. Trumpin terveydentila herättää kuitenkin vähemmän keskustelua, vaikka hänenkin oikeussaliin nukahteluista on puhuttu viime aikoina. 

– Ylipäänsä voidaan olla huolissaan siitä, etteikö sieltä löydy kummaltakaan puolelta nuorempia ehdokkaita, Voltti sanoo. 

Katso koko keskustelu alla olevalta videolta. 

Onko Bidenista enää presidentiksi? Ulkomaantoimittajat ruotivat 13:44

Lue myös:

    Uusimmat