Oppositio parjasi hallituksen politiikkaa, Orpo teki painavan lupauksen

Pääministerin mukaan "ennusteet ja toteutumat tulevat olemaan loppuvaalikaudesta aivan erinäköisiä kuin tänään ennustetaan".

Oppositiopuolueet kritisoivat kovin sanoin hallituksen työllisyyspolitiikkaa eduskunnan kyselytunnilla, mihin pääministeri Petteri Orpo (kok.) vastasi lupaamalla talouteen selvää käännettä hallituskauden loppupuolella.

Useat SDP:n edustajat painottivat kyselytunnilla sitä, että Orpon hallituksen työllisyyspolitiikka on ollut eurooppalaisessa vertailussa suorastaan ennätyksellisen huonoa. Erityisesti SDP:n edustajat moittivat sitä, ettei hallitus ole tehnyt riittävästi rakennusalan kriisin lievittämiseksi.

– Rakennusalan romahdus selittää suurimman osan Suomen talouden ja työllisyyden heikosta kehityksestä. Tästä ette voi syyttää vain suhdanteita. Olisitte voineet loiventaa tätä alamäkeä. Te ette ole tehneet todellisia toimenpiteitä rakennusalan laman ja siitä seuranneen työttömyyden hoitamiseksi, Ville Skinnari (sd.) sanoi.

Orpo: Hallituksen lähtötilanne vaikea

Pääministeri Orpon mukaan hallitus lähti liikkeelle vaikeasta tilanteesta, kun hallitus velkaantuu kroonisesti ja rakenteelliset uudistukset olivat jääneet tekemättä pitkältä ajalta. Orpon mukaan hänen hallituksensa hallitusohjelma on kasvun ja työllisyyden ohjelma.

– Hallitus toimii koko ajan. Tänään olemme asettaneet Risto Murron vetämän kasvutyöryhmän, josta haetaan lisää eväitä, Orpo sanoi.

Hän viittasi torstaina asetettuun, eläkeyhtiö Varman toimitusjohtajan vetämään työryhmään, joka valmistelee kasvutoimia hallituksen puoliväliriihtä varten.

Orpo: Suomeen uusi talouden työryhmä – "Täytyy löytää uusia keinoja".

Orpo lupasi, että Suomen taloustilanne näyttää hallituskauden lopulla hallituksen toimien ansiosta täysin toisenlaiselta kuin tällä hetkellä.

– Nämä hallituksen uudistukset työmarkkinoihin, paikalliseen sopimiseen, työttömyysturvaan, ja miljardipanostukset osaamiseen, ne alkavat todella purra. Minä lupaan teille, että tämä talous kääntyy parempaan suuntaan ja ennusteet ja toteutumat tulevat olemaan loppuvaalikaudesta aivan erinäköisiä kuin tänään ennustetaan, Orpo maalaili.

Lue myös:

    Uusimmat