Ott Tänak lyö painetta mestaruudessa kiinni olevalle tiimikaverilleen: "Jos hän on fiksu..."

Toyotalle katastrofi: Sébastien Ogierille ulosajo 2:11
Tämä Sébastien Ogierin ulosajo Keksi-Euroopan MM-rallin toiseksi viimeisellä erikoiskokeella helpotti huomattavasti Hyundain tietä valmistajien maailmanmestaruuteen

Ott Tänak on MM-rallikauden päätösosakilpailuun lähdettäessä tallikaverinsa Thierry Neuvillen ainoa uhkaaja mestaruustaistelussa. Kaksikon välinen ero on 25 pistettä Neuvillen hyväksi, eikä Tänak siksi pidä mahdollisuuksiaan kovinkaan kummoisina, mutta lupaa silti taistella loppuun asti.

Kuljettajien pistetilanne tarkoittaa mestaruustaistelun kannalta sitä, että Neuvillen on epäonnistuttava Japanissa raskaasti ja Tänakin on samaan aikaan ajettava huipputulos.

Jos Neuville jäisi nollille, Tänak tarvitsisi kolmen parhaan joukkoon yleiskilpailussa sijoittuessaan vähintään 25 pistettä, muuten 26. Näihin lukemiin yltääkseen Tänakin on saatava lauantailta ykkös-, kakkos- tai kolmossijan pisteet.

Neuvillelle taas riittää kaikissa tapauksissa kuusi pistettä koko viikonlopulta. Sen saa joko olemalla lauantain päätteeksi kuuden parhaan joukossa tai ajamalla hyvin sunnuntaina.

Neuvillen pienin pistepotti tältä kaudelta on yhdeksän pistettä. Tänak puolestaan on saanut yhdestä kisasta vähintään 25 pistettä kahdesti.

Myös virolaistähti on tehnyt nämä laskutoimitukset.

– Yritämme parhaamme, mutta tällä pistesysteemillä sillä ei ole paljoakaan merkitystä, Tänak sanoi Motorsportille.

Neuvillen keskeytys joko sunnuntaina tai jo aiemmin niin, ettei hän pääse enää jatkamaan kilpailua, onkin ainoa asia, joka voi heilauttaa tilannetta isommin.

– Luulenpa, että tämä riippuu siitä, miten paljon Thierry haluaa mestaruutta. Jos hän on Japanissa fiksu ja tekee hyvää työtä, kenelläkään ei ole mahdollisuuksia, Tänak murjaisi.

– Mutta meillä on myös velvollisuuksia valmistajien MM-taistelua silmällä pitäen. Meillä on iso työ edessämme, joten emme voi oikeastaan keskittyä vain kuljettajien mestaruustaisteluun. Olemme vastuussa myös tiimistä, Tänak sanoi.

Hyundai johtaa Toyotaa valmistajien MM-sarjassa 15 pisteellä. Tämän kauden 12 kisasta vain kolmessa jompikumpi kärkitailleista on saanut tätä enemmän pisteitä toiseen verrattuna.

Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul sanoi, että Neuville saa ajaa Japanissa juuri niin kuin itse oman mestaruustaistelunsa kannalta parhaaksi näkee. Tallimestaruuden varmistaminen lepää hänen mukaansa Tänakin ja Andreas Mikkelsenin hartioilla.

– Emme voi odottaa häneltä (Neuvillelta) mitään muuta. Meidän täytyy olla järkeviä. Tässä on paljon pelissä ja paljon paineita, Abiteboul sanoi belgialaisen RTBF:n mukaan.

– Meidän täytyy tehdä suunnitelmamme sen mukaan, että hän ajaa hieman epätavanomaisella strategialla, jota täydentävät kaksi muuta autoamme.

Lue myös:

    Uusimmat