MM-taistelu tiivistyi – Ott Tänakilta varoitus Thierry Neuvillelle: "Hän ei ole turvassa"

Ott Tänak spinnaa – virolaistähti menettää arvokkaita sekunteja 0:57
Ott Tänak spinnasi Chilessä – virolaistähti menetti arvokkaita sekunteja

Belgialainen Thierry Neuville on Chilen MM-rallin jälkeen lähimpänä maailmanmestaruutta, mutta Hyundai-tallikaveri Ott Tänak muistutti viimeisen sanan olevan yhä sanomatta.

Chilessä kolmanneksi sijoittunut Tänak onnistui kaventamaan neljänneksi jääneen Neuvillen MM-johdon 29 pisteeseen, kun jaossa on jäljellä olevista kahdesta kilpailusta yhteensä 60 pistettä.

– Luonnollisesti se (29) on iso ero, mutta muistutan, että hän ei ole turvassa vielä, Tänak kommentoi maailmanmestaruustoiveitaan motorsport.comille.

– Olimme ehkä hiukan onnekkaita, kun Sebastien (Ogier) törmäsi ongelmiin perjantaina. Muutoin meillä ei ollut mitään mahdollisuuksia Toyotan autoja vastaan. Annoimme kaikkemme ja otimme jokaisen otettavissa olevan pisteen.

Neuville puolestaan toivoo paketoivansa mestaruuskamppailun nopeasti. Taustalla vaikuttaa myös Hyundain taistelu merkkimestaruudesta Toyotaa vastaan, joka onnistui kaventamaan Hyundain johdon valmistajien MM-sarjassa 17 pisteeseen.  

– Menetimme Toyotalle 18 pistettä, ja tietenkin käynnissä on myös taistelu minun ja Otin välillä, mutta kukaan ei ole ottamassa isoimpia riskejä. 

– He (Toyota) tuovat jäljellä oleviin kilpailuihin monia autoja, joten meillä on oltava niihin tallina oikea lähestyminen ja strategia varmistaaksemme valmistajien maailmanmestaruuden. 

Keski-Euroopan MM-ralli ajetaan lokakuun 17.-20. päivä. Kausi päättyy Japanissa 21.-24.11.

 

Lue myös:

    Uusimmat