"Pahin asia, joka Applen tuotteille on tapahtunut" – kuvasovelluksen päivitys kerää kritiikkiä

Somekansan mukaan Apple pilasi kuvasovelluksensa, mutta osan muutoksista voi perua.

Applen uusi iOS 18 -päivitys on saanut somekansan varpailleen. Puhelinjättiä syytetään Valokuvat-sovelluksen pilaamisesta, kertoo muun muassa Unilad.

Valokuvat on Applen oma sovellus, jossa voi selata itse ottamiaan kuvia ja videoita. Se on kuitenkin kokenut iOS 18 -päivityksessä suuria muutoksia.

Tuttuja välilehtiä ei enää ole, eikä etusivu näytä samalta kuin ennen. Puhelin muun muassa kokoaa kuvia aihealueiksi, joita näytetään etusivulla käyttäjän itse koostamien albumien sijaan.

– Kokoelmat järjestää kuvakirjastosi automaattisesti teeman mukaan. Voit tarkastella viime päiviä, ihmisiä ja lemmikkejä, matkoja ja paljon muuta, Apple itse mainostaa.

"En halua nähdä niitä hyödyttömässä oudossa järjestyksessä"

Kansaa päivitys ei kuitenkaan ole innostanut. Käyttöliittymä koetaan raskaaksi ja hankalaksi. Moni kertoo olevansa hukassa sovelluksessa navigoinnin suhteen ja toivoo vanhoja kuvaominaisuuksia takaisin.

– Kun avaan Valokuvat-sovelluksen, haluan nähdä valokuvani albumeissa, etusivulla, siinä järjestyksessä, kun ne olen ottanut. En halua nähdä niitä hyödyttömässä oudossa järjestyksessä, jota algoritmi ajatteli minun haluavani, X-palvelussa valitellaan.

– Kuvat-sovellus iOS 18-päivityksen jälkeen on pahin asia, joka Applen tuotteille on tapahtunut missään ja ikinä. Mitä tämä paska edes on, toinen X-käyttäjä valittelee.

Näin iPhonen Valokuvat-sovellusta voi muokata

Käyttäjien lohduksi on jo julkaistu oppaita kuvien selaamiseen. Kuvagallerian aloitusnäkymässä voi esimerkiksi zoomata sormien avulla taaksepäin, kuten ennen Kirjasto-välilehdellä, jolloin näkyviin tulee lisää kuvia.

Sovelluksen alareunassa on nuolinäppäin, jonka takaa käyttäjä voi valita kuvien näyttöjärjestyksen esimerkiksi niin, että viimeisimpänä otettu näytetään ensin.

Käyttäjän ohjevideo kuvien järjestelyyn. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

Kuvakirjaston erilaisia valmiita kokoelmia voi myös muokata. Sovelluksen alareunassa on Muokkaa ja järjestä uudelleen -nappi, jonka avulla kokoelmia voi kätkeä tai tuoda näkyviin.

– Vieritä apin alareunaan ja napauta sitten Muokkaa ja järjestä uudelleen. Poista valinta kokoelmasta, jonka haluat kätkeä. Tuo kokoelma takaisin näkyviin valitsemalla sen valintaneliö, Apple neuvoo ohjesivullaan.

Tällä tavalla myös omat albuminsa saa sovelluksessa ylemmäksi.

Katso myös: Toimiiko puhelimesi laturi vain tietyssä asennossa? Tässä syy

Suostuuko puhelimesi latautumaan vain tietyssä asennossa? Tässä syy 0:30
Jos puhelin lakkaa lataamasta, syy löytyy todennäköisesti latausliittimen sisältä...

Lähteet: Unilad, Apple, Fox News

Lue myös:

    Uusimmat