Älypuhelimet ovat yleinen näky kouluympäristössä. Nuoren keskittyminen herpaantuu oppitunnilla helposti, mikäli kännykkä välähtelee pulpetilla. MTV Uutiset jalkautui TET-harjoittelija Sissi Hautsalon kanssa Helsingin Kruununhaan yläasteen koululle ja otti selvää, millainen rakastettu ja vihattu kännykkäparkki oikein on.
Älkääs räplätkö sitä puhelinta. Nämä sanat ovat pulpunneet lukemattomia kertoja opettajien suusta, kun oppilaat ovat liimautuneita kännyköihinsä.
Toisin on kuitenkin muun muassa Kruununhaan yläasteen koulussa, jossa on tänä syksynä otettu käyttöön kännykkäparkki. Kännykkäparkki eli lokerikko, johon oppilaat laittavat kännykkänsä jemmaan oppitunnin ajaksi.
Kännykkäparkit ovat olleet käytössä Kruununhaan yläasteen koulussa kuluvan lukuvuoden alusta lähtien.
Lue myös: Kouluihin halutaan tiukempia kännykkäkieltoja – mutta mitä sanoo laki?
Tiedätkö, mitä sovelluksia koululaisesi käyttää? Nuoret paljastivat pahimmat aikasyöppönsä
Koulun rehtori Jani Puurulan mukaan kännykkäparkit otettiin käyttöön, jotta keskittymistä saataisiin tehostettua oppitunneilla.
Uusi menetelmä on otettu ymmärtäväisesti vastaan. Puurulan mukaan kännykkäparkki on auttanut siihen, että oppilaat jaksavat keskittyä opetukseen paremmin.
– Olisi kuulemma pitänyt ottaa jo aiemmin käyttöön.
Millainen on kännykkäparkki? Katso jutun alussa olevalta videolta! Videolla ysiluokkalaiset kertovat myös rehellisen mielipiteensä kännykkäparkista.